Snabba mål låg bakom Vimmerby Hockeys nya seger

Vimmerby Hockey gjorde en bra bortamatch i Borås – och vann med 5–3. Därmed behåller VH sin fjärdeplats i tabellen.

Det var Todd Winder som inledde målskyttet mot Borås.

Det var Todd Winder som inledde målskyttet mot Borås.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-10-25 18:23

I åtminstone 53-54 minuter gjorde Vimmerby en mycket bra bortamatch. Det stod 1–5 på resultattavlan och VH-spelarna hade stenkoll på läget. Det var i alla fall känslan.

Sedan skapade Borås viss dramatik med två snabba reduceringar.

– Det var lite onödigt. Vi tappade koncentrationen i några byten, vilket Borås utnyttjade. Men det är sådant som kan hända. Vi tar lärdom av det, säger VH-tränaren Phil Horsky som i övrigt var helnöjd med insatsen.

– Det var bra. Riktigt bra. Grabbarna hade gjort sina förberedelser på ett bra sätt, vilket var kul att se. Vi var på tårna direkt.

Både Pierre Gustavsson och Gustav Jansson var nära att spräcka nollan direkt – men stolpen respektive ribban räddade Borås den gången.

Det skulle dröja till den 14:e minuten innan det första målet kom. Och det blev startskottet på en rejäl målexplosion.

Se här:

* 0–1 efter 13:56. Todd Winder gjorde mål efter en målvaktsretur.

* 0–2 efter 14:51. Ett tungt backskott av Linus Ljung som gick rakt i mål.

* 0–3 efter 15:07. Jonas Nyman fick fritt skottläge och gjorde inget misstag.

Tre mål på 71 sekunder, alltså. Med facit i hand var det ett avgörande ryck.

– Det kändes mest som en tidsfråga innan vi skulle få utdelning. Vi åkte mycket skridskor och skapade farliga lägen i nästan varje byte.

I den andra perioden utökade Vimmerby sin ledning till 4–0. Målskytt: Mattias Wigley i powerplay, efter en inövad variant som vi sett förr.

– Strukturmässigt var det vår bästa period. Sedan fortsatte vi att spela bra i tredje, förutom de sista fem minuterna, säger Phil Horsky.

Oscar Gustavsson såg pigg ut och fick högst betyg av VH-tränaren efter matchen. Även Mattias Wigley, Anton Carlsson och Jonas Nyman förtjänar beröm.

Det här var tre viktiga poäng i den jämna tabellen. VH återtog fjärdeplatsen, som Tranås hade haft i ett dygn efter sin överraskande bortaseger mot Troja/Ljungby i lördags.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!