Veckans idrottare – de utmärkte sig i veckan

Veckans idrottare! Jo, här har ni dem. I topp en vass tremålsskytt.

Eddie Levin, Mattias Zeilon och Cevin Karlsson är några av spelarna på listan över Veckans Idrottare.

Eddie Levin, Mattias Zeilon och Cevin Karlsson är några av spelarna på listan över Veckans Idrottare.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2023-10-30 17:00
undefined
Eddie Levin, Mattias Zeilon och Cevin Karlsson är några av spelarna på listan över Veckans Idrottare.

1) EDDIE LEVIN
Ett, två, tre. Vimmerbys sniper Eddie Levin presenterade sig igen när Tyringe kom på besök. Forwarden slog till tre gånger och satte 2–1, 5–2 och 6–2. Alla tre snygga och påpassliga hockeymål. Inte minst hans 2–1, när han droppade ur och slog till direkt i högerposition på Anton Carlssons passning. Det här var förresten tredje matchen i rad som Eddie nätar mot Tyringe. VH-killen fick också nyligen testa på spel i Allsvenskan, då han var utlånad till Tingsryd i två matcher. Förra måndagen assisterande han till Tingsryds 2–0-mål, som också blev slutresultat mot Mora. Summa summarum: Vimmerbys nummer 38 har haft en bra vecka.

2) MATTIAS ZEILON
Teknikern briljerade i den tuffa bortamatchen mot Nässjö. Ett möte som Vimmerby historiskt haft väldigt svårt för, inte minst på grund av det svårspelade parkettunderlaget. I fredags var det inga problem, utan VIBK vann med 8–3 och därmed tog laget veckans andra seger (7– 5) mot Westervik. Mot Nässjö stod Zeilon för ett drömmål och spelade dessutom fram till ytterligare tre mål. Även mot Westervik noterade sig den bollskicklige centern i poängprotokollet, då han stod för tre målgivande assist. Han ligger sjua i seriens poängliga, som för övrigt lagkompisen Jonatan Green leder överlägset.

undefined
Mattias Zeilon briljerade i den tuffa bortamatchen mot Nässjö.

3) ABDELRAHMAN AMMAR
Den unge Tuna-målvakten har fått sparsamt med speltid i A-laget. I avgörande kvalmatchen borta mot Tenhult fick han chansen – och tog den. Fick höga betyg för sin insats i 3–2-förlusten. Så här skrev tidningens reporter som var på plats för att se bevaka matchen: "Gjorde en strålande första halvlek. Trots tre insläppa mål så var han Tunas bästa spelare". Förlusten innebär att det blir spel i division fem även nästa år för IFK.

4) TRIO I SMÅLANDSLAGET
Vimmerby IF har flera starka årskullar på ungdomssidan. Det vet ni säkert vid det här läget då många tonåringar redan fått speltid i A-laget – och där VIF också varit framgångsrikt i både seriespel och i DM. Nu står det också klart att tre spelare födda 2008 tagit plats i det Smålandslaget som snart ska möta Östergötland. Trion det handlar om är Ville Abenius, Cevin Karlsson och Hassan Mohammed Mustafa.

undefined
Cevin Karlsson är en tredjedel av 08-orna på listans fjärdeplats.

5) DANIEL BEWLEY
Vi kan förstås sia om Daniel Bewley gjort en prestation eller inte, men i vilket fall...det är något av ett drömbesked för mästarlaget Dackarna. De får behålla sin guldklimp även nästa säsong. Britten blev precis den injektion som de hoppats på när han anlände till klubben inför årets säsong.

Eddie Levin gav Vimmerby ledningen i spel fem mot fyra i slutet av andra perioden hemma mot Nyköping.
Eddie Levin gav Vimmerby ledningen i spel fem mot fyra i slutet av andra perioden hemma mot Nyköping.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!