Spelarna får inte träffa sina barn under EM

Regelbundna coronatester, isolerade på en våning i ett hotell och ingen fysisk kontakt med någon utanför laget. Det är vad som väntar landslaget under EM. –Det var specifikt de som har barn som blev tillfrågade och som reflekterade lite innan om det upplägget, säger landslagschefen Hanna Fogelström till Radiosporten .

Jamina Roberts fick barn i augusti. Arkivbild.

Jamina Roberts fick barn i augusti. Arkivbild.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Sport2020-10-23 15:50

Handbolls-EM kommer spelas i Danmark och Norge mellan 4-20 december.

Det kommer bli en turnering med stenhårda coronarestriktioner där landslagen kommer gå in i en "bubbla".

Det innebär regelbundna tester, isolerade på en våning i ett hotell och ingen fysisk kontakt med någon utanför bubblan, rapporterar Radiosporten .

I den bruttotrupp på 35 spelare som förbundskapten Tomas Axnér presenterade tidigare i veckan finns fem spelare som fött barn under de senaste två åren, däribland Jamina Roberts som blev mamma i augusti i år.

De här spelarna kommer inte ha någon möjlighet att träffa sina barn under mästerskapet.

– Det var specifikt de som har barn som blev tillfrågade och reflekterade lite innan om det upplägget kändes okej för dem. All respekt om det inte hade gjort det så klart, men viktigt att reflektera innan bruttotruppen, för sen går det inte att ändra på den 35-listan. Eftersom de är med på listan antar jag att de accepterar förutsättningarna, säger landslagschefen Hanna Fogelström till Radiosporten .

Axnér presenterar sin EM-trupp på tisdag nästa vecka. Landslaget samlas den 24 november i Trollhättan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!