Spelarna i Elfsborg sänker sina löner

Spelarna i allsvenska Elfsborg går med på att sänka sina löner för att stärka klubbens ekonomi. –Man blir stolt och glad över hur samtliga i föreningen ställer upp för att hjälpa till i en tuff situation, säger klubbchefen Stefan Andreasson till Fotbolldirekt.

Elfsborgs spelare sänker sina löner för att lindra klubbens ekonomiska situation. Arkivbild.

Elfsborgs spelare sänker sina löner för att lindra klubbens ekonomiska situation. Arkivbild.

Foto: Adam Ihse/TT

Sport2020-03-23 17:35

De allsvenska klubbarna är i en utsatt ekonomisk situation på grund av den kraftigt uppskjutna seriestarten. Coronavirusets spridning gör att den allsvenska starten flyttas från början av april till preliminärt inledningen av juni.

Kvar står klubbarna med ett påtagligt inkomstbortfall men med samma lönekostnader för spelare och övrig personal.

Som första allsvenska klubb kan Elfsborg sänka lönekostnaderna sedan spelare, ledare och kanslipersonal gått med på reducerad ersättning.

Det sparar miljonbelopp åt klubben.

"Eget initiativ"

– Frågan har varit uppe sen en tid tillbaka och när det gäller spelarna tog de ett eget initiativ tidigt där de undrade hur de kunde ställa upp för att hjälpa till. I dag kom vi fram till en lösning. Elfsborg är tacksamt för att alla i föreningen ställer upp och hjälper föreningen i en tuff situation säger Stefan Andreasson till Fotbolldirekt.se

Hur mycket pengar klubben sparar vill Andreasson inte gå in på.

– Jag vill inte gå in i detalj, men vi kommer spara mycket tack vare detta. Det rör sig om miljonbelopp.

"Sund trupp"

Han är tacksam för spelarna är med på tåget när klubben måste skära i kostnaderna.

– Att de väldigt tidigt tog upp diskussionen tyder på att vi har en sund trupp. Alla vill ställa upp och hjälpa till. Det gäller ju hela vår personal. Ett tecken på att de värnar om Elfsborg och det är ju ren och skär solidaritet, säger Stefan Andreasson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!