Sporten tippar kvalserien – blir KIK för svår utmaning?

Nu är det nära, kära läsare. Som sig bör har Sportredaktionen gnuggat spåkulan och tippat utgången i kvalserien. Nog för att vi tror på Vimmerby Hockey, men vi är rädda för att ett visst hinder blir för svårt...

Snart drar kvalserien igång. Sportredaktionen har tagit en titt i spåkulan och tippat utgången av den.

Snart drar kvalserien igång. Sportredaktionen har tagit en titt i spåkulan och tippat utgången av den.

Foto: Arkiv/Jens Ökvist/Mattias Karlsson

Sport2024-03-30 07:30

Magnus Strömsten

Kommentar: Min känsla är att det kommer att bli en spännande kvalserie där VH är med och slåss om det hela vägen in. När man pratar med spelare och andra kring laget så låter alla väldigt målmedvetna. Att bara gå till kvalserien för att vara med och se och lära är inte aktuellt. Det är fullt fokus som gäller och laget har visat prov på vinnarskalle i avgörande lägen. 

Det kommer att bli guld värt de närmaste veckorna. Men den stora frågan är ju om det räcker hela vägen. Ja, det kan göra det, men jag tror ändå att det slutar med en heroisk insats och en sur andraplats. Tipset är att Kristianstad blir för svåra.  

Mitt tips:

1) Kristianstad

2) Vimmerby 

3) Hudiksvall 

4) Brödernas/Väsby

5) Halmstad

6) Piteå

undefined
Jakob Karlsson, VH.

Jens Lidesjö

Kommentar: Det är så oerhört svårt att sia om hur det här ska gå. Här har vi Hockeyettans "crème de la crème", sex lag som med all önskvärd tydlighet visat att de hör hemma i en kvalserie. Men nu är faktiskt uppgiften att tippa utgången, så då är det bara att göra det. När man följt Vimmerby det här året är "tålamod" det ord jag tycker mest symboliserar den här upplagan. 

Att match ut och match in fortsätta tro på sin spelidé, våga hålla i pucken och invänta lägena som uppstår är imponerande. Det blir sällan Hawaii-hockey när VH spelar, vilket är ett gott betyg med tanke på vad laget vill ha för identitet. Ett inpräntat spelsätt, formstarka lirare och massvis av killar med VH-hjärtat på rätt ställe kan göra att detta leder långt, riktigt långt. 

MEN. Och det är ett stort men. Kristianstad... Två matcher som sitter kvar i näthinnan är 6–0-förlusten i Skåne och 4–0-nederlaget i Vimmerby. Det är de enda två matcherna i år där jag känt att Vimmerby inte haft en chans överhuvudtaget. I mötena syntes den där klassen och rutinen så tydligt i Kristianstad, och jag befarar för VH:s del att det är den som kommer ta skåningarna till Allsvenskan. Jag hoppas verkligen att jag har fel.

Mitt tips:

1) Kristianstad

2) Vimmerby 

3) Brödernas/Väsby

4) Hudiksvall 

5) Halmstad 

6) Piteå

undefined
Wictor Ragnewall, Kristianstad.
undefined
Piteå Hockey mot Hudiksvalls HC.

Torbjörn Allvin

Kommentar:

Så kul. Så inspirerande. Vi som har följt Vimmerby Hockey under lång tid är vana vid att det är slut nu, over and out. Att VH precis snubblat på målsnöret efter att ha varit så nära avancemang till det här så länge hett efterlängtade målet. Men i år... i år är det annorlunda. Någonstans får man säga att Vimmerby Hockey är välförtjänta att nå just hit efter lång och trogen tjänst. 

Så till det intressanta. Hur kommer det att gå? Av någon anledning brukar jag tippa de lokala lagen högt, ibland blir det fel, ibland rätt. Så varför byta strategi?  Får Vimmerby en bra start, vilket jag tror, så är min känsla att Sylvegårds gäng kommer gå starkt i kvalserien. Om det finns fog för det? Klart det gör. Jag grundar mitt tips, att VH slutar tvåa, på att de verkar ha fått ihop helheten till en mycket bra slutprodukt. Allt från tränare till målvakter, backar och forwards. Jag ser inga som helst svagheter och det brukar vara en garant till framgång. I mitt huvud är exallsvenska Kristianstad storfavorit att ta hem serien, där VH och Väsby är främsta utmanare. 

Mitt tips: 

1) Kristianstad

2) Vimmerby

3) Väsby

4) Halmstad

5) Hudiksvall

6) Piteå. 

undefined
Robin Dahse, Halmstad.
undefined
Brödernas/Väsby mot Piteå.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!