Rallyduon ska ut på äventyr: "Slits mellan hopp och förtvivlan"

Far och son Fransson, Kjell och Peter, från Vimmerby ska representera Svensk Bilsport i Historic Rally i Spanien i slutet av oktober. Nu blickar de fram emot ett häftigt äventyr. "Jag har ingen susning om vad vårt tempo räcker till", säger Kjell Fransson.

Kjell Fransson och Peter Fransson kommer tävla i Spanien i slutet av oktober.

Kjell Fransson och Peter Fransson kommer tävla i Spanien i slutet av oktober.

Foto: Jimmy Larsson

Sport2024-10-09 19:30

Det är Svensk Bilsport själva som presenterat nyheten på sociala medier. 

23-27 oktober ska den tredje upplagan av FIA Motorsport Games avgöras i Spanien, närmare bestämt Valencia.  

Kjell Fransson och sonen Peter ställer upp i klassen Historic Rally, och Vimmerbyduon kommer i tävlingen köra en Alpine-Renault A310 V6. En av tävlingsdagarna kommer avgöras på grus och en på asfalt.  

– Mina nerver är väldigt spända, man slits mellan hopp och förtvivlan vad man gett sig in på. Jag törs knappt inte röra bilen nu, motorn är nyrenoverad och vi har testat så den fungerar. Men nu får hon stå i garaget och så ska vi putsa henne tills vi åker. Jag har aldrig vart utanför Sveriges gränser, så jag har ingen susning om vad vårt tempo räcker till. Jag är ödmjuk, men när vi står på startlinjen så vill man alltid vinna, säger Kjell Fransson till förbundet.  

Peter Fransson:  

– Vi har haft väldigt mycket diskussioner innan om vi skulle åka, men det är ett äventyr som man kanske bara får uppleva en gång. Det ska bli jättekul att få göra det här ihop med min far och teamet som ställer upp på allt vi gör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!