Stark insats av VIF – vann mot division 3-lag

Vimmerby IF stod för en fin insats i värmen på Ceosvallen under tisdagen. Division 3-laget Högsby IK fick se sig slagna med 3–1. "Killarna gör en grisinsats", säger tränaren Johan Karlsson Törndahl.

Vimmerby IF besegrade Högsby i en träningsmatch.

Fotboll2020-06-23 21:08

Vimmerby IF och Högsby IK var seriekonkurrenter i division 3 förra säsongen. Den här säsongen spelar VIF i division 4, men i träningsmatchen under tisdagskvällen var Vimmerby IF numret större och vann med 3–1.

– Vi möter ett etablerat division 3-lag som egentligen bara skapar två lägen på oss sett över 90 minuter, säger VIF-tränaren Johan Karlsson Törndahl.

VIF tog ledningen genom Mohammad Jafr i mitten på den första halvleken. Dessförinnan hade VIF-målvakten Gustaf Johansson räddat en Högsbystraff.
– I den första halvleken gör vi det jättebra och har också ett par lägen till som vi kanske bör sätta, säger Karlsson Törndahl.

I den andra halvleken tog Högsby över spelet men hade svårt att komma fram till några klara målchanser. När chansen väl dök upp kom dock målet, där en Högsbyspelare kunde slå in en retur till 1–1.

Med minuter kvar av matchen rann Mohammad Jafr igenom för Vimmerby igen och gav sitt lag en ny ledning. Niklas Gunnarsson punkterade sedan tillställningen med sitt 3–1-mål.

– Killarna gör en grisinsats och jag är jättenöjd med defensiven framför allt, säger VIF-tränaren.

Josef Fenikh, som gjorde sin första A-lagsmatch från start, fick extra beröm i VIF. Även resten av backlinjen, med Oskar Bergman, Jakob Johansson och Ludwig Strömbom fick plus.