Stark vändning av VH mot Visby/Roma – tog ny seger

Det fortsätter att gå bra för Vimmerby Hockey på försäsongen. Under lördagen tog laget en stark seger hemma mot Visby/Roma, när man vände ett 0–2-underläge till seger med 5–2.

Vimmerby Hockey fick jubla fem gånger om hemma mot Visby/Roma.

Ishockey2021-09-11 19:33

– Det är alltid skönt att vinna och speciellt när man vänder matchen som vi gör. Det var starkt gjort av oss.

Så sammanfattar Vimmerby Hockey tränare Staffan Lundh lördagens seger i träningsmatchen hemma mot Hockeyettan-laget Visby/Roma.

Gästerna fick dock den bästa starten på matchen. I slutet på den första perioden gjorde man både 0–1 och 0–2 – inom loppet av 30 sekunder.

– Visby är ett fysiskt starkt lag som är strukturerade i sin defensiv. Det blev en annan match än mot Tranås (seger 4–0) senast, där det var betydligt öppnare, menar Lundh.

Han fick se Hugo Olilla reducera till 1–2 i slutet på den första perioden. VH fick blodad tand och satte full fart i den andra. När Visby/Roma drog på sig två utvisningar fick VH chansen att spela fem mot tre – och utnyttjade det. Kaptenen Jakob Karlsson stötte in pucken och kvitteringen.

Vändningen fullbordades när Olle Söderlund avslutade ett anfall och skickade in 3–2.

– Jag tycker att vi tar över matchen efter det. Vi kom in lite närmare i kampmomenten och tog över på så sätt, säger tränaren.

Anton Carlsson och Lucas Jidenius fick göra varsitt mål i den tredje perioden och ordna segersiffrorna 5–2 för VH.

Robin Christoffersson, som höll nollan senast mot Tranås, var fortsatt stabil i målet och gjorde det bra, tillsammans med Pierre Gustavsson, Ludvig Vännström och Hugo Olilla.