Stina Nilsson får ordinarie A-landslagsplats

Under debutsäsongen som skidskytt var Stina Nilsson med i A-landslaget på en utvecklingsplats, men inför nästa säsong har hon fått en av de ordinarie platserna.

Stina Nilsson under världscupdebuten. Arkivbild.

Stina Nilsson under världscupdebuten. Arkivbild.

Foto: Anders Wiklund/TT

Sport2021-04-16 11:19

Efter en stundtals tuff säsong i IBU-cupen stod Stina Nilsson för ett par riktiga succéinsatser i världscupdebuten i Östersund i mars. Det bidrog säkerligen till att Nilsson nu är uttagen som en av sju ordinarie damåkare i landslagstruppen inför nästa säsong.

Totalt består A-landslaget av 14 åkare, varav trion Tilda Johansson, Malte Stefansson och Oskar Brandt är uttagna på utvecklingsplatser.

"Vi går in i ett spännande år med OS som höjdpunkt. Inom A-laget sker det inte så stora förändringar förutom att vi utökat truppen med två aktiva. Vi kommer bygga vidare på verksamheten likt förra året med mycket träning i Östersund, men målet är också att genomföra läger på höghöjd som förberedelser inför OS", säger Anna-Maria Uustialo, sportchef på Svenska skidskytteförbundet.

Fakta: Svenska A-landslaget 2021/22

Damer: Hanna Öberg, Piteå Skidskytteklubb, Linn Persson, SK Bore, Elvira Öberg, Piteå Skidskytteklubb, Mona Brorsson, Finnskoga IF, Johanna Skottheim, Lima SKG, Anna Magnusson, Piteå Skidskytteklubb, Stina Nilsson, Lima SKG

Herrar: Sebastian Samuelsson, I21 IF, Jesper Nelin, Piteå Skidskytteklubb, Martin Ponsiluoma, Tullus SG, Peppe Femling, Piteå Skidskytteklubb.

Utvecklingsplatser: Malte Stefansson, Oxbergs IF, Tilda Johansson, Anundsjö SKF, Oskar Brandt, I2 IF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!