Stjärnan efter makalösa vändningen: "Rena rånet"

Han sågade framför allt sin egen insats och delvis även lagets, men likväl...Dalen vann. "Det var rena rånet och vi var värdelösa i de två första perioderna", säger Martin Thörnberg efter den osannolika 4–2-segern mot Vimmerby.

Martin Thörnberg och Per Gustafsson.

Martin Thörnberg och Per Gustafsson.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-01-20 22:33

Martin Thörnberg har ett CV som ingen annan i Hockeyettan. Meritkontot är fullt till bredden. Nu lirar han i HC Dalen, men av hans stjärnstatus och kvalitet såg vi egentligen inte mycket av den här kvällen i Vimmerby. 

– Jag var riktigt dålig, säger Thörnberg självkritiskt och skakar på huvudet efter den dramatiska avslutningen. 

Men...det var ändå han som gav ordentligt liv till matchen då han fullkomligt pangade in reduceringen till 2–1 tidigt i den tredje perioden. 

– Ja, haha, det var en riktig pärla, säger han om det stenhårda direktskottet i powerplay. 

Dalen jagade kvittering, men den såg inte ut att komma. Då smällde det till tre gånger om inom loppet av 1 minut och 1 sekund. Efter 58.28 kom kvitteringen. Efter 59.29 kom 2–4-målet. 

Hur kunde det här hända?

– Vi gjorde ett par förändringar till den sista perioden och fick en annan energi. Sen har vi kanske lite tur på 2–2-målet. Pucken gick in via en skridsko på en av deras spelare. Men det är starkt av oss att vända. Jag tycker annars att Vimmerby var bra och de hade bra fart i spelet. 

Dalen-tränaren Per Gustafsson var såklart helnöjd efteråt:

– Det var en skön vändning. Vi gick för det stenhårt och fick utdelning. Vi kände att Vimmerby blev skakiga i tredje perioden. Och så fick vi jackpott i slutet med tre mål. 

Det här var Dalens tredje seger, i den fjärde matchen. 

– Det är bra, men helt nöjda är vi inte. Jag tycker att vi ger bort matchen mot Nybro. 

Det gjorde de sannerligen inte mot Vimmerby. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!