Stjärnans klubb stänger säsongen - öppnar för Västervik

I ett uttalande på Swindon Speedways Facebooksida skriver klubben att det inte blir någon speedway kommande säsong. Därmed skulle Jason Doyle kunna återvända till Västervik.

Jason Doyles engelska klubb hoppar över säsongen 2021, vilket innebär att Doyle skulle kunna köra för Västervik igen.

Jason Doyles engelska klubb hoppar över säsongen 2021, vilket innebär att Doyle skulle kunna köra för Västervik igen.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Speedway2021-01-11 11:56

"Det är med både ånger och stor besvikelse som Swindon Speedway meddelar att det inte kommer att bli någon racing i Swindon 2021", skriver klubben i ett uttalande.

Den största anledningen till beslutet är ekonomin där Swindon, förutom att tappa publikintäkter som alla andra klubbar, även håller på att bygga om sin arena.

"Vi förlitar oss så pass mycket på betalande åskådare och vår regering kan inte ge oss några indikationer på när de kan lyfta restriktionerna. Med detta framför oss är det omöjligt att planera för racing 2021", skriver man vidare i meddelandet.

undefined
Jason Doyle (blå huva) har kontakt med Morgan Andersson inför kommande säsong.

En förare som har kontrakt med Swindon är den 35-årige australiensaren Jason Doyle som representerade Västervik förra säsongen. Då han dessutom har kontrakt med en polsk klubb kan han, enligt polska ligans nya regler, inte representera fler klubbar än två och har därmed fått stänga dörren för en återkomst till Västervik. Nu när Swindon hoppar över säsongen kan dock dörren öppnas igen.

– Jason fick reda på det här i torsdags och ringde mig fredag morgon. Det kom som en blixt från klar himmel och han är naturligtvis jättebesviken. Han behöver hitta ett nytt jobb med kort varsel och ringde mig först, säger Västervik Speedways lagledare och sportchef Morgan Andersson.

Blir det en återkomst till Västervik för Jason?

– Jag kan inte säga så mycket om det nu då jag inte vet. Vi har kontakt med varandra och får se om vi kan hitta någon lösning. Vi ligger redan jäkligt långt fram med att fastställa truppen och den ekonomiska biten är absolut viktigast. Det här är inget som varken vi eller Jason hade räknat med. VI får se om vi kan hitta en lösning, säger Andersson.

När Sporten når Jason Doyle vill han inte säga mer än följande:

– Jag är ledsen, men jag kan inte kommentera den här situationen.

Västervik Speedway har en plats över för en förare med ett snitt på över 0,500.

– Den platsen kanske vi redan har fyllt. Vi får se hur det blir, säger Morgan Andersson som inte kan säga mer än så i nuläget.

Truppen 2021:

Bartosz Smektala 1,571, Viktor Kulakov 1,556, Pawel Przedpelski 1,524, Vadim Tarasenko 1,254, Jaimon Lidsey 1,250, Mads Hansen 1,250, Linus Sundström 1,192, Anton Karlsson 0,500, Noel Wahlqvist 0,500, Philip Olofsson 0,500, Alex Johansson 0,500.

Karta: Hejla Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!