Stjärnkampen på G&B

”Vi hade verkligen stolpe ut”. Så beskrev Dackarnas lagledare Peter Karlssons förlusten borta mot Indianerna i mitten av juni. På tisdag kväll ställs de mot Kumlalaget igen – som förstärkts av världsettan Tai Woffinden.

På tisdag kväll ställs nya Indianföraren och tillika världsettan Tai Woffinden mot Dackarnas Greg Hancock i en häftig stjärnkamp.

På tisdag kväll ställs nya Indianföraren och tillika världsettan Tai Woffinden mot Dackarnas Greg Hancock i en häftig stjärnkamp.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Sport2018-07-30 20:00

Efter en veckas uppehåll är det dags igen för Elitserien i speedway. Dackarna tar emot Indianerna hemma på G&B Arena i en match som Peter Karlsson bara gått och väntat på sedan derbysegern mot Vetlanda senast.

– Det känns som att säsongen varit lite hackig med alla dessa uppehåll och reservdagar. Så det ska bli kul att komma igång igen, menar Peter Karlsson.

Inför mötet med Kumlalaget kommer Dackarna med tre mycket starka poäng borta mot Vetlanda i ryggen. Stor matchvinnare då var mannen med nummer ett på ryggen, Greg Hancock.

Amerikanen är inne i ett riktigt stim och slutade bland annat fyra i VM-deltävlingen i Cardiff senast.

– Med facit i hand är det en riktigt bra värvning vi gjorde. Greg levererar alltid på banan och bidrar med så mycket mer än det, säger Peter Karlsson.

Tisdagens motstånd Indianerna hyser lagledare Karlsson stor respekt för. Inte minst beroende på Dackarnas bortaförlust med 46–44 mot dem i mitten av juni, men även nu på grund av en minst sagt sylvass förstärkning. För en vecka sedan stod det nämligen klart att den nuvarande GP-ledaren och tvåfaldige världsmästaren Tai Woffinden kritat på för Kumlalaget.

– Det ser ut som han seglar hem VM-titeln i år. Indianerna blir betydligt bättre med han i laget, men de var absolut inte dåliga innan.

Förutom Woffinden menar Karlsson att det är ett ganska så jämnstarkt Indianerna de ställs mot. Men det finns en lagdel som sticker ut.

– De har två bra svenskar på reservplatsen. Ludvig (Lindgren) och Viktor (Palovaara) är båda duktiga.

Första mötet mellan de båda lagen slutade som sagt i ett tvåpoängsnederlag för Dackarna. En förlust som sved extra hårt då Målillalaget var på väg att vända underläge till seger i matchens sista heat. Men då brann Maciej Janowskis koppling upp och Dackarna gick miste om de två poängen.

– Vi hade inte flytet på vår sida minst sagt. Oliver (Berntzon) sprängde en motor också, men Indianerna höll jämna steg med oss.

Avstår du helst från samma typ av besvikelse i morgon?

– Ja, det vore kul om det kunde funka för oss. Men vi får vara ödmjuka. Det kommer vara smådetaljer som avgör i en så jämn match.

Går det Dackarnas väg på tisdag kväll, där både Smedarna och Rospiggarna tappar poäng, är de ny serieledare inför de tre sista omgångarna.

Matchdags

Dackarna–Indianerna Dackarnas lag: Greg Hancock, Pawel Przedpelski, Oliver Berntzon, Patryk Dudek, Maciej Janowski, Hans Andersen, Joel Kling. Indianerna: Tai Woffinden, Kacper Gomolski, Kenneth Bjerre, Anders Thomsen, Vaclav Milik, Ludvig Lindgren, Viktor Palovaara. Vi tippar: 48–42
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!