Stormöten i FA-cupsemifinalerna på Wembley

Manchester United mot Chelsea och Arsenal mot Manchester City. Det blir två stormöten i semifinalerna av FA-cupen på Wembley i London om tre veckor.

Nicolas Pépé firar sitt straffmål i FA-cupkvartsfinalen borta mot Sheffield United.

Nicolas Pépé firar sitt straffmål i FA-cupkvartsfinalen borta mot Sheffield United.

Foto: Oli Scarff/AP/TT

Sport2020-06-28 16:15

Även om det var jämnt på sina håll blev det inga större skrällar i helgens kvartsfinaler av herrarnas engelska FA-cup i fotboll.

Först besegrade Manchester United, utan svenske landslagsförsvararen Victor Nilsson Lindelöf, Norwich med 2–1 efter förlängning under lördagen. Sedan slog Arsenal ut Sheffield United med 2–1 i söndagens första kvart, följt av Chelseas 1–0 mot Leicester och Manchester Citys 2–0 mot Newcastle.

Gemensamt för samtliga fyra kvartsfinaler var att bortalagen gick segrande ur matcherna. I den avslutande kvarten, Newcastle mot Manchester City, var det storstjärnorna Kevin De Bruyne (på straff) och Raheem Sterling som gjorde målen.

I de stundande semifinalerna, som avgörs på Wembley i London 18–19 juli, ställs Manchester United mot Chelsea och Arsenal mot Manchester City. Det stod klart efter en lottning under söndagskvällen.

City är regerande FA-cupmästare efter att ha besegrat Watford i finalen förra säsongen och kan alltså ta sin andra titel på lika många år. Chelsea vann FA-cupen säsongen före, 2017–2018, och har alltså chansen att ta sin andra titel på tre år. Arsenal vann FA-cupen senast säsongen 2016–2017 och United vann säsongen dessförinnan, 2015–2016.

På grund av coronapandemin är spelet i vårens FA-cupslutspel försenat, precis som fotbollsturneringar världen över. Finalen är planerad till den 1 augusti, även den på Wembley likt båda semifinalerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!