Storturneringar ställs in: "Extremt besvikna"

Rebecca Peterson tog två titlar i Kina förra året – men i år blir det ingen. Både WTA och ATP har meddelat att det inte blir någon proffstennis i landet under 2020. "Vi är extremt besvikna", säger WTA:s chef Steve Simon.

Det blir ingen världstennis i Kina i år. Arkivbild.

Det blir ingen världstennis i Kina i år. Arkivbild.

Foto: AP/TT

Sport2020-07-24 05:55

Precis som för de flesta andra idrottstävlingar är det coronaviruset som sätter stopp för tennisens damtour WTA och herrtour ATP. Beslutet fattades till följd av Kinas besked att landet säger nej till de flesta internationella sportevenemangen i år.

Bland de planerade tennisarrangemangen som ställs in finns damernas WTA-slutspel i Shenzhen (planerat i månadsskiftet oktober–november), och herrarnas Mastersturnering i Shanghai (oktober). Sverigeettan Rebecca Peterson tog förra hösten årets två WTA-titlar i Kina, Tianjin och Nanchang, men båda stryks alltså från tävlingsprogrammet i år.

"Vi är extremt besvikna över att våra världsklassevenemang i Kina inte kommer att äga rum i år", säger WTA:s chef Steve Simon i ett uttalande.

Andrea Gaudenz, ordförande för ATP, säger att organisationens inställning är att följa lokala riktlinjer.

"Vi respekterar kinesiska regeringens beslut att göra vad som är bäst för landet i den här globala situationen som saknar motstycke", säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!