Straffdrama i klassiska pokalen – här är det vinnande laget

Ett derby som beskrevs som gränsen till brutalt och en spännande upplaga av Pingstpokalen i Södra Vi. Det är några av höjdpunkterna i Återblicken.

Gullringens vinnande lag i Pingstpokalen för 40 år sedan, ett brutalt Tunaderby samt Tommy Lundahl på målhumör för Storebro för 30 år sedan är några av punkterna i Återblicken.

Gullringens vinnande lag i Pingstpokalen för 40 år sedan, ett brutalt Tunaderby samt Tommy Lundahl på målhumör för Storebro för 30 år sedan är några av punkterna i Återblicken.

Foto: Arkiv

Sport2024-06-15 13:00

För 10 år sedan:

* Hilding Djerf blev utsedd till Veckans Spelare för sin insats för Kisa i derbyt mot Rimforsa. Matchen slutade 1–1 och resultatet var en liten besvikelse för KBK:s målskytt. "Vi skulle definitivt ha haft tre poäng", sa Djerf som ändå inte kunnat satsa fullt ut på fotbollen i och med att han jobbade i Vimmerby och bodde i Linköping. "Tiden och energin har inte räckt till för att träna så ofta som jag vill".

* Det var upplagt för GP-fest i Målilla. Fredrik Lindgren och Andreas Jonsson var de svenska hoppen tillsammans med Peter Ljung som fått wild card till tävlingen. Lindgren låg bäst till i sammandraget på en åttondeplats. Han hade bara åtta poäng upp till ledningen som delades av Tai Woffinden och Greg Hancock.

undefined
Kosovare Asllani gjorde mål för VIF.

För 20 år sedan:

* Vimmerby IF:s damer besegrade Runsten/Möckleby borta i ett riktigt målkalas. 7–4 slutade matchen som innebar lagets tredje raka seger. Målen gjordes av Kosovare Asllani 2, Emma Olofsson 2, Sara Stridh, Emma Pettersson och Anna Rundgren. "När vi tappade till 3–3 i början på andra fick Asllani gå upp på topp och Stridh ner på mitten. Det gav effekt", sa VIF:s lagledare Per Sigvardsson.

* Första förlusten för säsongen. Det blev det för Hultsfreds FK i Elitfyran när Eneryda vann på Knektavallen med 4–3. Stefan Lind, Magnus Pihl och Martin Lennström gjorde målen och HFK-tränaren Tommy Svensson var smått chockad över resultatet. "Det här är det mest ofattbara som jag har varit med om. Vi hade 90-10 i bollinnehav och skapade massor av chanser. Vi gör tre mål, men lyckas ändå förlora", sa han.

undefined
Tommy Lundahl briljerade för Storebro.
undefined
Tunaderbyt mellan Södra och IFK bjöd på hårt spel och dramatik.

För 30 år sedan:

* Snacka om att vara dominant. Tommy Lundahl hade verkligen huvudrollen för Storebro mot Västerviks AIS. Han gjorde fyra mål och spelade fram till övriga fyra när SIF vann med förkrossande 8–0. 

* Hårt, på gränsen till brutalt. Så beskrevs derbyt mellan Tuna Södra och IFK Tuna som Södra vann med 5–2 efter att Daniel Tunek blivit utvisad för IFK vid ställningen 3–2. Georg Gustavsson blev matchvinnare för hemmalaget med tre fullträffar. 

För 40 år sedan:

* När den klassiska Pingstpokalen i Södra Vi avgjordes krävdes straffar för att få fram en vinnare i finalen mellan Gullringen och Djursdala. Torbjörn Holm kvitterade sent till 2–2 för Gullringen. I straffläggningen blev Kent Elvingsson matchvinnare för gulsvart genom att rädda en straff och sedan satte Mikael Stridh den sista straffen för Gullringen.

undefined
Gullringens vinnande lag i Pingstpokalen 1984.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!