Struligt för Woffinden i starten – briljerade sedan

Ett struligt första heat. Sedan lossnade det för Tai Woffinden och Dackarna i kvartsfinalen mot Lejonen. "Vi fick kämpa för varje poäng", säger engelsmannen efter segern i Gislaved.

Glada miner i depån från Dackarnas Tai Woffinden. Stjärnan plockade 12 poäng mot Lejonen i Gislaved.

Glada miner i depån från Dackarnas Tai Woffinden. Stjärnan plockade 12 poäng mot Lejonen i Gislaved.

Foto: Haris Dreco

Speedway2021-09-14 21:43

Dackarna kom till det första kvartsfinalmötet i Gislaved med ett stjärnspäckat lag. Grand Prix-stjärnorna Jason Doyle, Maciej Janowski och Tai Woffinden fick ändå kräma ut allt de hade för att rå på Lejonen. 

Och det var tufft till en början för Woffinden och gänget. Engelsmannen hade problem i sitt första heat och tog "bara" en poäng.

– Mitt första heat blev struligt. Jag gjorde ett misstag med en inställning på cykeln, tyvärr. Men vi förändrade det till mitt andra heat och lät det vara så under hela kvällen. Jag kände mig snabb, säger Tai Woffinden när Sporten träffar honom i depån på Lejonens hemmabana. 

Snabb var han. På sina fyra efterföljande heat tog han elva poäng och var en bidragande faktor till att han och laget kunde åka hem med en 48–42-seger från det första kvartsfinalmötet av två. 

Fokus inför matchen var dock kring beskedet att Lejonens stjärnor Robert Lambert och Jaroslaw Hampel inte skulle köra. Den förstnämnde fick lämna Sverige på grund av personliga skäl. Hampel stoppades i sin tur av sin polska klubb. Trots det blev det alltså en stenhård fajt om poängen, där Lejonen länge stretade emot och höll jämna steg med Dackarnas stjärnor. 

– Några av förarna i vårt lag hade det lite kämpigt. Vi visste att "Rob" (Robert Lambert) och Jaroslaw (Hampel) inte skulle vara med, men samtidigt visste vi också att ersättarna skulle vara bra. Lejonen blev inte så mycket sämre utan dem och det fick vi se. Vi fick kämpa för varje poäng, konstaterar Woffinden, som berömde banan i Gislaved:

– Jag njuter alltid av att komma hit och möta Lejonen eftersom deras bana är så fin. Idag var den förberedd på ett fantastiskt sätt.

Dackarna har nu allt i egna händer inför returen i Målilla nästa vecka. Woffinden påpekar dock vikten av att aldrig underskatta motståndet.

– I speedway så kan alla vinna mot alla och det är inte så att en världsmästare har en jättestor fördel när man väl kommer ut. Om vi tar den polska ligan som ett exempel, så kan en 16-åring komma in med en kanonmotor och bara blåsa förbi dig. Det är också charmen med vår sport, att alla kan slå alla och att man aldrig kan underskatta något lag. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!