RIF studsade tillbaka direkt: "Är lite ofokuserade"

Det såg ut att vara hur lugnt som helst. Ändå blev det en spännande avslutning när RIF lyckades bevaka sin ledning hemma mot BK Zeros. "Det var ingen jättematch från något av lagen", säger RIF-tränaren Mats Andersson efter 3–2-vinsten.

David Lund har återvänt till Rimforsa IF och var med när laget vann hemma mot BK Zeros.

David Lund har återvänt till Rimforsa IF och var med när laget vann hemma mot BK Zeros.

Foto: Torbjörn Allvin

Sport2022-06-12 14:08

Det blev ett tungt poängtapp för Rimforsa IF:s herrar mot Studenterna för en vecka sedan. Därför var segern mot BK Zeros i lördags extra skön. 

– Alltid skönt med tre poäng, konstaterar Mats Andersson. 

Hans lag fick en kanonstart när Daniel Rambin öppnade målskyttet tidigt. Hilding Djerf fyllde på till 2–0 innan paus och när Anton Aamodt satte trean en bit in i den andra halvleken talade allt för hemmaseger. 

– Vi spelar med ett lägre tempo än vi brukar och är lite ofokuserade. Sen skapar vi mer lägen än Zeros och får också utdelning, menar Andersson. 

Gästerna skakade liv i matchen med två mål, först i den 68:e minuten och sedan i den 81:a. 

– Vi tog hem laget efter deras sista mål och stänger matchen den här gången. Visst, Zeros trycker på lite men vi löser det bra.

Bäst i hemmalaget var målvakten Isak Arvidsson Nägga, tillsammans med backlinjen. Där fanns en viss David Lund, som återvänt till RIF efter en kortare sejour i Ljungsbro.

– Han har tränat med oss i cirka tre veckor men har haft lite studentfirande och varit iväg, så nu gjorde han sin första start sen comebacken, säger Mats Andersson. 

Östgötafyran vänder nu och RIF ställs mot Mjölby Södra i nästa omgång.

– Vi gjorde kanske vår bästa match i premiären borta mot dem (vinst 2–0). Sen har de gått bra på slutet och skuggar precis bakom oss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!