Tre mål för förre VIF-spelaren i Superettan

Tre mål på 32 minuter. Det blev förre Vimmerbyanfallaren Fatawu Safius sagolika målfacit när Trelleborg besegrade Dalkurd med 4-1 i lördags.

Förre VIF-anfallaren Fatawu Safiu satte tre mål för Trelleborg i Superettan.

Fotboll2020-07-26 11:14

2013 spelade ghananen i Vimmerbys division två-lag. Målmässigt stod han då för sex mål, bland annat ett hattrick borta mot Assyriska i Norrköping. Nu gjorde han om den bedriften, på en betydligt högre nivå. Fatawu Safius insats var direkt avgörande när Trelleborg tog ett skutt uppåt i tabellen och lämnade bottenskiktet i Superettan.

Efter ledning med 1–0 på klassiska Vångavallen var det dags för Safius show. Han satte 2–0, orsakade sedan en straff, satte därefter själv en kylig straff till 3–1 och avslutade med 4–1-målet. Allt detta alltså på bara 32 minuter i den första halvleken.

Förra säsongen gjorde Safiu tre mål på nio framträdanden i TFF.

Förre Vimmerbyanfallaren Fatawu Safiu firade stora triumfer när Trelleborg vann mot Dalkurd i Superettan.