Superstjärnan från Vimmerby med i Europalaget

Det har varit några bra dagar för Vimmerbybördige Jesper Svensson. Superstjärnan i bowling vann både en stor nationell tävling i Markaryd och blev dessutom uttagen i Europalaget, som ska möta USA.

Jesper Svensson vann en stor tävling i Sverige och är också uttagen till Weber Cup, för sjätte gången.

Jesper Svensson vann en stor tävling i Sverige och är också uttagen till Weber Cup, för sjätte gången.

Foto: Bildbyrån

Bowling2021-09-07 11:57

Jesper Svensson är som bekant en av världens bästa bowlingsspelare. 26-åringens meriter är enorma. Vi kan nöja oss med att han har tio titlar på den amerikanska proffstouren, PBA. 

Ett kvitto på hans storhet kom nyligen då Svensson för sjätte gången blev uttagen i Europas lag i Weber Cup. Det är bowlingens motsvarighet till golfens Ryder Cup på herrsidan och nyss avslutade Solheim Cup på damsidan. Prestigen är stor och det är världens allra bästa spelare som möts. 

Weber Cup avgörs i år i Leicester i England, i mitten av oktober. Jesper Svensson är den högst rankade spelaren från Europa på PBA-tourens poänglista. Utöver honom spelar Dominic Barret, Thomas Larsen och Stuart Williams för Europa. 

– Det är stort och speciellt att representera en kontinent, säger Jesper till swebowl.se och fortsätter:

– Det är som vanligt, vi slår lite ur underläge mot amerikanerna som är väldigt bra. Vi försöker vara positiva och förändra småsaker, taktiska grejer för att komma närmare igen. 

Historiskt sett leder USA totalt, med elva segrar mot tio i den klassiska kampen. Jesper Svensson har plusstatistik i de matcher han tidigare har spelat. Enligt statistiken har han vunnit 32 matcher och förlorat 22. 

– Att vi har fansen tillbaka, det blir en bra tillgång för oss att ha bakom, säger Jesper Svensson vidare till swebowl.se.

Vimmerbykillen har inlett hösten starkt och vann tävlingen Svan´s tak Masters i Markaryd i helgen. För den fina insatsen fick han förutom äran att vinna även 25 000 kronor i förstapris. Svensson var tvåa i kvalet för att sedan vara överlägsen i finalsteget. Sedan höll han undan i det avslutade matchspelet och tog därmed hem en ny titel. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!