Tankovic matchhjälte för guldfavoriten

Ett guldtippat Hammarby höll för pressen i premiären. Och Muamer Tankovic visade på nytt varför han är en av allsvenskans hetaste spelare. –Fantastisk känsla att få vinna, sade Tankovic som gjorde bägge målen i 2–0-segern.

Muamer Tankovic kramas om efter sitt 1-0-mål.

Muamer Tankovic kramas om efter sitt 1-0-mål.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Sport2020-06-14 19:40

Förra årets tabelltrea Hammarby är starkt guldtippat inför årets allsvenska och när man tog emot Östersund hemma på en folktom Tele2 arena visade man varför.

Det var Hammarby som direkt tog taktpinnen och snabbt hade flera skott på mål.

Alexander Kacaniklic var tidigt framme med att farligt avslut som dock hamnade några meter för högt över.

Missade straff

Hammarby fick ett ypperligt tillfälle att ta ledningen när man tilldelades en straff i den 13:e minuten efter att Marco Weymans dragit ner Alexander Kacaniklic i straffområdet.

Nyförvärvet, tillika skytteligavinnare 2018, Paulinho fick chansen att ge Hammarby ledningen men Aly Keita i Östersundsmålet gick tidigt, läste Paulinho och räddade straffen.

Därefter blev det något jämnare i spelet och Östersund som hittills mest tvingats hålla sig på sin egen planhalva tog sig över och fick till några skott på mål och en hörna som blev farlig.

Tankovic matchhjälte

När lagen möttes på Tele2 arena förra säsongen gick Hammarby till halvtidsvila med en 3–0-ledning. Och det var också Hammarby som efter flera farliga lägen till slut kunde spräcka nollan. Muamer Tankovic fick bollen rätt på fötterna från Darijan Bojanic och kunde placera in ledningsmålet.

– Jätteskönt, jag har väntat sex månader på det här. Sedan när man smäller till så är det fantastisk känsla. Det är en fantastiskt fin passning från Darijan (Bojanic), han kan hitta mig bra, sade Tankovic i D plays sändning i paus.

Tankovic togs i höstas ut till landslaget för första gången och man får anta att han stärkte sina aktier hos förbundskapten Janne Andersson som såg matchen från läktaren.

För i den 60:e minuten kunde Tankovic återigen skriva in sig i målprotokollet.

Tankovic fick på ett riktigt lurigt skott från långt håll som hittade in bakom Keita som nog hade kunnat vara på den bollen.

– Jag var väldigt trött mot slutet, hade jag orkat kanske det hade blivit tre mål, sade Tankovic till Dplay.

Trots ett långt, farligt anfall i slutminuterna av gästerna blev det inga fler mål och matchen slutade 2–0.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om