Varje vecka omkommer i genomsnitt tolv gästarbetare från Indien, Pakistan, Nepal, Bangladesh och Sri Lanka i Qatar.
The Guardian har inhämtat uppgifterna från de nämnda nationerna.
Det totala antalet gästarbetare som mist livet medan de arbetat på något av VM-projekten är troligen långt högre eftersom personer från länder som Filippinerna och Kenya saknas i statistiken. I den saknas också siffror från förra årets sista månader.
Massiv kritik
Qatar har fått massiv internationell kritik för vad Amnesty International med flera betecknar som slavliknande förhållanden för arbetarna som bygger VM-anläggningarna.
Qatar investerar bland annat i sju nya arenor, en helt ny stad, en ny flygplats, nya vägar och en ny anläggning för allmänna kommunikationer.
I huvudsak utförs arbetet av gästarbetare från Asien och Afrika.
– En betydlig andel av gästarbetarna som har mist livet sedan 2011 befann sig i landet enbart för att Qatar fick VM-slutspelet, säger Nick McGeehan i FairSquare Projects till The Guardian.
"Lekplats för skrupelfria"
Uppskattningsvis runt två miljoner gästarbetare befinner sig i Qatar. Nyligen fick dessa en lagstadgad minimilön på runt 2 500 kronor i månaden.
"Trots att Qatar har kommit med löften om reformer, är detta fortsatt en lekplats för skrupelfria arbetsgivare", slog Amnesty International fast i rapporten "All Work, No Pay" i september 2019.
Qatars regering ifrågasätter inte The Guardians uppgifter om antalet döda, men hävdar att antalet är som förväntat med tanke på hur många gästarbetare som befunnit eller befinner sig i landet.
Enligt en talesman för regeringen har arbetsmiljön förbättrats och arbetsplatsolyckorna minskat de senaste åren.
– Varje förlust av ett människoliv är en tragedi och vi gör allt för att förhindra dödsfall, säger talesmannen till The Guardian.
I mars inleder Sverige kvalspelet till VM.