Thorssell visade vägen: "Van vid sådana här banor"

Allt verkade stämma för Jacob Thorssell på Skrotfrag Arena i Målilla under torsdagskvällen. Dackeföraren plockade in maximala 15 poäng. "Det är kul att vinna och kul att köra bra, så det är allt i ett", säger en glad Thorssell efter segern.

Jacob Thorsell hade en bra kväll när Dackarna slog Piraterna enkelt hemma.

Jacob Thorsell hade en bra kväll när Dackarna slog Piraterna enkelt hemma.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2020-08-13 22:12

Skulle Dackarna kunna resa sig efter premiärförlusten borta mot Vetlanda? Ja, laget verkade ha bestämt sig när det väl var dags för hemmapremiär mot Piraterna. 

Framför allt verkade Jacob Thorssell ha bestämt sig. Flera förare var under de tre första heaten missnöjda med banan i Målilla. Inte Thorssell. 

– Det var ganska tjockt så man fick hålla i ordentligt för att komma runt. Men jag är van vid att åka på sådana här banor eftersom jag kör i England så det störde inte mig allt för mycket. Det blev jättebra här fram mot slutet ändå, säger Jacob Thorssell när vi träffar honom efter 55–34-segern. 

En trea i sitt första heat och en trea i sitt andra heat. Sedan rullade det bara på. Till slut landade han på 15 poäng efter att ha vunnit alla sina fem heat han kört. 

– Det kändes riktigt bra. Det är kul att vinna och det är kul att köra bra, så det är allt i ett. Starterna funkade bra också och jag brukar också vara lite snabbare i starten när det är mer fäste där, förklarar Thorssell. 

Att ha en formtoppad Thorssell i laget är givetvis nödvändigt för Dackarna, som nu tagit sin första seger i årets Bauhaus-liga.

– Det är klart det är viktigt. Formen känns också bra och jag kör i Polen på lördag, så jag får hoppas att det här håller i sig. Men det tror jag nog, det är bara att kötta på.

Jacob Thorsell vinkar till publiken på VIP-läktaren.
Jacob Thorsell vinkar till publiken på VIP-läktaren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!