Tidigare VIK:aren nu friskförklarad

Fem år efter sjukdomsbeskedet är nu målvakten Viktor Östlund helt friskförklard.

Viktor Östlund har all anledning att vara glad eftersom han har friskförklarats efter sin cancer.

Viktor Östlund har all anledning att vara glad eftersom han har friskförklarats efter sin cancer.

Foto: Malin Belfrage

Ishockey2020-07-06 12:25

Det var i januari 2015 som Viktor fick beskedet att han hade drabbats av lymförkörtelcancer, lymfom.

I en stor intervju med hockeysverige.se berättar den tidigare målvakten i Västerviks IK om att få beskedet att han hade cancer samt att han är nu är fullt frisk.

– Jag låg på hjärtkliniken. Innan jag fått reda på att det var cancer förstod jag bara att det var allvarligt. Min fråga efter beskedet blev direkt om jag kunde spela nästa vecka, vilket inte gick ”Kan jag spela om en månad, sex månader eller ett år?” Jag fick inte svar på det heller, säger Viktor Östlund till hockeysverige.se
– Det var rätt luddigt, men det tror jag gäller alla fram till det att man kommer fram till exakt vad det är för cancer. Sedan måste man landa i det mentalt också, fortsätter Viktor.

De första sex månaderna gjorde Viktor inget annat än att ligga i sängen och det gjorde att han blev svagare fysiskt.

– Ja, men drivkraften att ta mig tillbaka var starkare. När jag började förstå att jag hade en bättre form av cancer som jag förhoppningsvis skulle klara blev inte målet bara att bli frisk utan också att vara tillbaka på planen så fort som möjligt. Det var också vad som sporrade mig.

Nu har Viktor fått beskedet som han har väntat på i fem år.

– Jag mår kanonbra och jag har varit på min sista läkarkontroll. Allt såg bra ut. Man brukar säga att det viktigaste är att det känns bra och så gör det. Idag är jag officiellt frisk, men jag har faktiskt inte tänkt på det här så jättemycket senaste tiden utan lagt det lite bakom mig redan, berättar Viktor.

Efter en lyckad säsong i Hockeyettan i Nybro så fick VIK upp ögonen för Viktor och det blev en och en halv säsong VIK-tröjan.

Första säsongen gjorde Viktor det riktigt bra och fick stort förtroende. Han spelade 25 matcher första säsongen. Däremot blev inte andra säsongen lika lyckad eftersom en storspelande Emil Kruse tog hand om rollen som förstemålvakt. Vid julen 2018 valde Viktor att bryta sitt kontrakt med VIK eftersom han bara hade fått spela sex matcher under hösten.

Har du utvecklats mycket sedan tiden i VIK?
– Ja, så känns det. Förra säsongen kom jag till Langnau, var väldigt spelsugen och fick testa på någon match. Där fick jag inte riktigt chansen. Däremot fick jag en väldigt stor träningsmängd och utvecklades mycket av det, svarar Viktor Östlund till Hockeysverige.se

I dagsläget har inte Viktor klart med någon ny klubbadress inför den kommande säsongen.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!