Rimforsa sattes på prov och vann toppmötet

Det blev en sjätte raka seger för Rimforsa i innebandytvåan. Toppkonkurrenten KFUM Norrköping bjöd på hårt motstånd, men RIF vann med 5–4. "Det blev onödigt spännande, men det var en väldigt skön seger", sa RIF-tränaren Johan Tillmar.

Tobias Claesson hade uppvisning i första perioden då han svarade för två finurliga mål.

Tobias Claesson hade uppvisning i första perioden då han svarade för två finurliga mål.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-11-26 22:31

Missade straffar och en skyttekung som showade och hittade målet på de mest häpnadsväckande vis. Så kan man summera den första perioden.

Hemmalaget var först med att missa straff då Marcus Karlsson inte tog chansen drygt två minuter in i matchen. Vid ställningen 1–1 efter 14 minuter fick gästerna straff och då gjorde Rimforsas målvakt Joakim Claesson en skön räddning.

– Det var viktigt att han tog den. "Kimmen" gjorde en väldigt bra match i målet i övrigt också och klev fram och räddade oss i flera avgörande lägen, berömde tränare Tillmar.

Han och publiken i Hackelhallen fick i vanlig ordning se Rimforsas skyttekung Tobias Claesson leverera. 1–0-målet gjorde han med ett skott från snäv vinkel som ingen var beredd på och 2–1 var ett tekniskt nummer i den högre skolan.

– "Tobbe" är en spetsspelare som alltid vet vart han har målet. Det är inte första gången han bjuder på sådana konster så jag är inte förvånad.

Rimforsa fick även med sig 3–1 innan första perioden var över och i andra ökade de på till 4–1 med en man mindre på banan. När 5–1 kom halvvägs in i matchen såg saken ut att vara klar, men Norrköping hade inte gett sig.

– Vi blev lite övermodiga i det läget och ville fortsätta framåt. Då blev det att vi bjöd dem på två mål innan andra perioden var över och 5–3 är ingen trygg ledning med en period kvar.

Drygt elva minuter från slutet kom även 5–4 och även om gästerna hade bud på kvittering också så kände sig Rimforsas tränare ganska lugn på bänken.

– Vi har många lägen att avgöra och det blir lite farligt när de tar ut målvakten tre minuter från slutet, men vi jobbade smart i defensiven och lät dem ta avsluten från svåra lägen.

Johan Tillmar lyfte fram Anton Söderback, Tobias Claesson, Markus Karlsson, Jonas Karlsson och Arvid Borell.

– Efter en sådan här krigarinsats kunde jag nästan rabblat upp hela laget. Den här vinsten satt riktigt skönt.

Målen:

Första perioden: 1–0 (11.50) Tobias Claesson, 1–1 (12.06) Linus Pettersson, 2–1 (15.31) Tobias Claesson, 3–1 (18.35) Arvid Borell (Adam Hjalmarsson).

Andra perioden: 4–1 (6.12) Adam Hjalmarsson, 5–1 (10.24) Marcus Karlsson (Tobias Claesson), 5–2 (13.31) Christoffer Ericsson, 5–3 (17.37) Mattias Alvestrand.

Tredje perioden: 5–4 (08.39) Linus Pettersson.

Publik: 99

Marcus Karlsson svarade för 5-1-målet och blir ett viktigt vapen för Rimforsa framöver.
Marcus Karlsson svarade för 5-1-målet och blir ett viktigt vapen för Rimforsa framöver.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!