Tränare sökte jobb – dagar före premiär

Fotbollstränaren Mats Gren har hamnat i blåsväder. På det sociala nätverket Linkedin uttryckte Gren intresse för ett nytt jobb i Förenade arabemiraten – bara dagar före premiären i damallsvenskan. –Det är en höna av en fjäder, säger klubbens kommunikationsansvarige Tore Lund till TT.

Mats Gren. Arkivbild.

Mats Gren. Arkivbild.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Sport2020-06-26 12:50

– Det ligger naturligtvis ingenting i det. Mats kommer vara kvar hos oss säsongen ut minst, fortsätter han.

Mats Gren skrev till Mads Davidsen, fotbollsansvarig i Al Jazira i Förenade arabemiraten, på Linkedin att han "skulle ha stort intresse av att komma till Al Jazira som tränare", rapporterar Göteborgs-Posten.

Något jobb att få fanns däremot inte i Förenade arabemiraten enligt Davidsen som svarade att klubben inte letar efter tränare.

"Betyder ingenting"

Tore Lund säger att klubbens ordförande Peter Bronsman haft ett snack med Gren, men någon form av bestraffning eller tillsägelse har inte varit aktuellt.

– Nej det kommer inte hända. Detta betyder ingenting, säger Tore Lund.

TT: Är det ändå inte lite dålig tajming med tanke på att det är premiär på söndag?

– Jag tror inte Mats var riktigt medveten om att han skrev på ett publikt forum. Han kanske trodde att han skrev ett privat meddelande.

Själv menar Mats Gren att det hela var ett misstag och förnekar att det skulle röra sig om en jobbansökan.

– Ja, ja, ja. Det var det självklart. Men det spelar väl ingen större roll. Jag är inte på väg att flytta ändå. Men det var mest för att få en kontakt med Mads eftersom jag har haft den förut sedan jag var i Danmark, säger han till tidningen GT.

"Trivs fantastiskt bra"

– Det är klart som sjutton att man hela tiden, som jag gjorde nu, slänger ut något sådant där för att ens namn ska cirkulera lite. Men som jag sa: Mitt CV är inte tillräckligt bra för att få någon bra klubb just nu, säger Gren till GT.

Han har enligt egen utsago pratat med Emma Berglund, klubbens lagkapten, och berättat om Linkedin-episoden.

Mats Gren har ett förflutet som sportchef i IFK Göteborg men tvingades lämna klubben i oktober 2018 efter en tumultartad höst.

Inför säsongen tog han över som tränare för Göteborg FC efter Marcus Lantz – en tränarsyssla han delar tillsammans med Jörgen Ericson som redan var i klubben.

Göteborg vann i fjol svenska cupen och slutade tvåa i damallsvenskan. I år är laget en av förhandsfavoriterna och har bland annat värvat landslagsstjärnan Stina Blackstenius och amerikanskan Brianne Folds.

Samtidigt uppgav Gren tidigare i veckan att han trivs i klubben och ser fram emot den damallsvenska säsongen. På söndag möter laget Kristianstad.

– Det blir väldigt viktigt att få en bra start, när det är så tätt mellan matcherna. Men det blir också viktigt att vara klok i matchandet, så att vi inte får en massa skador, sade han till TT inför matchen.

Fakta: Mats Gren

Ålder: 56 år.

Klubbar som spelare: Falun till 1983, IFK Göteborg 1984–85, Grasshoppers (Schweiz) 1985–2000.

Landskamper: 23.

Klubbar som tränare: Vaduz (Liechtenstein) 2005–06, Grasshoppers (biträdande) 2007–09, Vejle (Danmark) 2009–11, Jönköpings Södra 2012–14, Göteborg FC från 2020.

Sportchef i IFK Göteborg 2014–2018.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!