Tränaren inte övertygad om fortsättning: "Vet inte"

Virserums SGF säsong är i praktiken över. Även om det återstår ett par matcher att spela, så har laget ingenting att spela för. Chanserna för fortsatt spel är borta. "Motivationen är väl inte på topp just nu", säger tränaren Wictor Holmberg.

Wictor Holmbergs Virserum har inte alls kunnat utmana i Alltrean. Tränaren är tveksam inför framtiden. "Vi får sätta oss ner och ta en diskussion", säger han.

Wictor Holmbergs Virserum har inte alls kunnat utmana i Alltrean. Tränaren är tveksam inför framtiden. "Vi får sätta oss ner och ta en diskussion", säger han.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2022-03-03 18:00

Virserum slutade tvåa i Hockeytreans grundserie och såg på förhand ut att kunna hota i Alltrean. Väl där har säsongen blivit en stor besvikelse. 

På tio matcher han man åkt på tio förluster. Hoppet om fortsatt spel är borta, då man i skrivande stund har hela 13 poäng upp till strecket med fyra matcher kvar att spela. På torsdagskvällen lirar man derby borta mot Åseda IF.

Tränaren Wictor Holmberg menar att man blev lite överraskade när Alltrean drog igång.

– Ja, vi var nog lite chockade över hur pass bra lagen var, säger han.

Laget har samtidigt tappat nyckelspelare som Jordan Fogarty, Derek Chin och Shaun Lymer under säsongen.

– Det är klart att det har påverkat. Vi gjorde en bedömning där och då att inte ersätta dem med spelare som kostar massa pengar. Vi har ett billigt lag, om man säger så, menar Holmberg.

Hur resonerade ni då?

– Vi valde helt enkelt att gå den vägen och istället plocka in en sån som Martin (Holmstrand) från Vimmerby. Vi plockade även in Jake (Mortley) från Nässjö och Albert Eriksson från Eksjö. Spelare från närområdet. Det är bra hockeyspelare, men inga man kan begära en poäng per match av.

Tränaren berättar även att Jegor Kulikov och Pavils Galsons lämnat VSGF i dagarna.

– Båda fick åka hem. Vi har plockat in veteranen Erik Arvidsson, som varit med och tränat med oss ett tag. 

undefined
Wictor Holmberg, tränare i Virserums SGF.

Virserum kommer att spela kvar i Hockeytrean även nästa säsong. Om Wictor Holmberg står i båset även då är osäkert.

– Jag vill gärna göra slut på det här först, den här säsongen. Sen får vi sätta oss ner och ta en diskussion, säger han.

Har arbetet med att sätta ihop ett lag till nästa säsong börjat?

– Eftersom jag inte vet hur jag själv gör så har jag inte börjat med något sånt arbete.

Virserum möter Åseda IF under torsdagen.

– Vi har inget att spela för, utöver äran. Motivationen är väl inte på topp just nu, av den anledningen. Men det är alltid kul att spela hockey, så det gäller bara att släppa loss och köra med full gas. Tyvärr tar det ju udden av derbyt när det inte gäller något, säger Holmberg inför matchen.

Han avslutar:

– Stämningen i laget är ändå god. Så länge alla känner att de försökt bidra med allt de kan så kan vi inte begära mer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!