Tränaren lämnar Gullringen: "Skönt med ett break"

Onsdagens träning blev sista kvällen med gänget. Efter två säsonger som assisterande tränare har Claes Creutz bestämt sig för att lämna Gullringens GoIF.

Claes Creutz har tackat för sig i Gullringen. Det återstår att se hur det blir med Daniel Ohlsson.

Claes Creutz har tackat för sig i Gullringen. Det återstår att se hur det blir med Daniel Ohlsson.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-10-15 16:30

– Jag har hållit på med fotboll 41 år i rad och känner att jag behöver ett break. Det ska bli skönt att få mer fritid, säger han.

Så det är inte aktuellt med något nytt uppdrag till nästa säsong?

– Nej. Tanken är att jag ska sluta som tränare och bara bli en vanlig åskådare istället. Men vem vet, jag kanske får abstinens om ett tag.

Claes Creutz har främst varit verksam inom moderklubben Kisa BK – som både spelare och ledare. Han har varit ungdomsledare för flera olika lag, seniortränare och damlagstränare.

De senaste två säsongerna har han varit assisterande tränare åt Daniel Ohlsson i Gullringens GoIF. Resultatmässigt blev det en sjätte- och femteplats i division 4.

– Jag trivdes jättebra i Gullringen. Sammanhållningen i truppen var stark. Sedan var det synd att vi inte lyckades komma högre upp i tabellen, för potentialen var stor. Jag hade hoppats på bättre resultat.

Om du summerar dina 41 år inom fotbollen...vilka är dina bästa minnen?

– Som spelare minns jag seriesegern med Kisa lite extra, när vi vann division 5 i slutet av 90-talet. Som ledare finns det några höjdpunkter som sticker ut, bland annat när vi åkte till Gothia Cup med F00-laget och när P94-laget vann sin första match efter många förluster. Det var kul att träna det laget och se hur spelarna utvecklades.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!