Tränarens skarpa kritik: "Jag är irriterad över det"

Fotbollförbunden jobbar intensivt med att försöka hitta en lösning för fotbollssäsongen på lägre nivå. Frödinge/Brantestads tränare Robin Blomberg tycker att man ska göra som förra året. "Det är förvånande att de krigar om att få till dubbelmöten", säger han.

Frödinge/Brantestads tränare Robin Blomberg är kritisk mot hur förbunden resonerar.

Frödinge/Brantestads tränare Robin Blomberg är kritisk mot hur förbunden resonerar.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-04-17 16:30

Dubbelserie eller enkelserie? Spel i vår eller spel efter sommaruppehållet? Frågorna är många för våra lokala fotbollslag, svaren är få. 

Smålands Fotbollförbund har tidigare uttryckt att det finns en önskan och förhoppning bland föreningarna att spela en vanlig serie med dubbelmöten.

– Vår inställning är att kunna göra det, och de flesta föreningarna vill också det, sa Mats Larlind på SmFF till Sporten för några dagar sedan. 

Men en som inte håller med är Robin Blomberg, tränare för Frödinge/Brantestad SK:s damer i division 2. 

– Det känns som att det finns två sidor av det hela. Å ena sidan är det skittråkigt att vi inte kan spela fotboll, men å andra sidan är det någonstans fullt logiskt att vi inte gör det. Personligen kan jag tycka att det är väldigt konstigt att den ens finns en förhoppning om att dra igång i maj, säger Blomberg. 

Det senaste beskedet från förbundshåll är att om restriktionerna som finns kring pandemin kvarstår efter den 23 april så kommer seriestarten att skjutas upp på nytt. För tillfället är tanken att seriepremiärerna ska ske i månadsskiftet mellan april och maj. Brytpunkten för när man tvingas besluta att genomföra en säsong som den förra – med enkelmöten – framgår inte. 

– Smittan är brutal här och jag är irriterad över att stora delar av folket i trakten inte sköter restriktionerna. Jag vet inte exakt vad andra i lokalfotbollen tycker, men jag är förvånad över att förbunden tror att alla vill komma igång och spela till vilket pris som helst. Det blir otroligt svårt att få ihop dubbelmöten, så det är förvånande att de krigar om att få till det, menar Robin Blomberg.

Vad tycker du att man ska göra?

– Jag hade gärna sett att förbundet går ut och säger att vi kör igång efter sommaren med enkelmöten. Det känns som det bästa och då har man något att förhålla sig till.

Blomberg och FBSK har annars jobbat hårt för att komma i form till återkomsten i division 2. 

– Vi kör på med tre träningar i veckan och håller modet uppe även om läget är oklart, säger han.

Ett problem är dock att nyckelspelaren Clara Sohlberg Perez drabbats av en rejäl bristning i baksidan.

undefined
Clara Sohlberg Perez.

– Ja, det är nog fem-sex veckor bort innan hon kan spela. Det är tråkigt, avslutar Blomberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!