Tränarna: Så tränar vi under den speciella försäsongen

Speciella tider kräver speciella åtgärder och tillvägagångssätt. Sporten har kollat läget hos traktens åtta främsta fotbollslag och frågat hur de har lagt upp försäsongsträningen.

Hur tränar egentligen våra främsta fotbollslag i januari 2021?

Hur tränar egentligen våra främsta fotbollslag i januari 2021?

Foto: Kollage

Fotboll2021-01-14 16:00

RIMFORSA IF HERR

Erik Svensson, tränare: "Vi får inte träna i hallen och det är ju självklart på alla sätt och vis. Tanken är att komma igång med mer barmarksträning nu och vi håller på att ta fram ett upplägg. Vi får dela upp oss i grupper och hålla oss utomhus, helt enkelt. Egentligen skulle den riktiga försäsongen ha dragit igång på tisdag, men nu får vi hitta andra lösningar."

IFK TUNA

Thomas Kongstad, tränare: "Nu har vi en kom-igång-vecka och kör två pass gruppvis i Vimmerby med joggingskor. Det blir löpträning där vi springer sju-åtta kilometer. Det förutsätter också att vädret inte sätter stopp. För tillfället är det planen, sen får vi se vad som händer nästkommande veckor och om restriktionerna förändras." 

KISA BK

Greger Johansson, tränare: "Vi kommer att starta igång med träningen ute på vår plan i smågrupper och inte beblanda oss med varandra för mycket. Tanken var att vi skulle köra två pass ute och ett fyspass inne, men det sista passet har vi fått stryka. Nu kommer det istället att bli väldigt mycket boll blandat med fys också. Vi är mentalt inställda på att dra igång med östgötacupen i februari."

VIMMERBY IF HERR

Johan Karlsson Törndahl, tränare: "Träningsupplägget är att spelarna tränar på egen hand tre till fyra gånger i veckan. Det är varierande träning med veckovisa avstämningar. Sen när ni väl får gå på vårt konstgräs så är planen att träna tre-fyra gånger i veckan."

GULLRINGENS GOIF

Peter Magnusson, tränare: "Det är individuell träning som gäller och vi har lagt upp det som så att vi kör tävling. Spelarna från Kisa, Vimmerby och Gullringen tävlar mot varandra och hittills har det varit bra fart. Vissa är uppe på åtta-tio pass medan andra kör de tre obligatoriska i veckan. De som kör extra får extra poäng också. När vi väl får komma ut på planen är tanken att köra tre bollpass i veckan samt ett styrkepass." 

FRÖDINGE/BRANTESTAD DAM

Robin Blomberg, tränare: "Vi ligger lågt just nu. Det är en för stor smitta i Vimmerby för att vi ska kunna köra något gemensamt. Vi har skickat ut ett träningsprogram som består av både konditionsträning och styrketräning. Ribban är lagd på tre pass i veckan och jag tycker att spelarna har skött sig bra. Om vi får komma ut på de kommunala anläggningarna i februari så är tanken att köra två bollpass i veckan samt ett pass med mer inriktning på kondition och styrka."

VIMMERBY IF DAM

Mikael Rinaldo, tränare: "Vi försöker ha ett gemensamt pass i veckan där vi träffas i smågrupper. En grupp kör styrka och en grupp kör löpning, sen byter vi. Utöver det har vi två individuella pass i veckan. Förhoppningsvis får vi gå på planen efter den 24 januari, annars får vi kolla hur vi kan utveckla det här upplägget. Vi kommer köra tre bollpass i veckan om vi får börja träna på konstgräset."

RIMFORSA IF DAM

Mats Andersson, tränare: "Vår första träning var i måndags. Egentligen skulle upplägget varit att vi har tre stationer, där en är styrka, en intervaller och en med boll. På grund av vädret har vi fått ta bort bollstationen. Vi kommer köra långa intervaller på måndagar, lite kortare på onsdagar och sen så har vi lördagen där det blir en överraskning. Överraskningen kan vara allt från lättare lek till lite tuffare träning." 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!