Tre enkla poäng för Europajagande Djurgården

Djurgården hade kanske inte säsongens bästa dag borta mot Kalmar, men vann ändå med betryggande 3–0 och är med i jakten på en Europacupplats. –Det känns bra, det var en ganska lugn dag på jobbet för oss i försvaret, sade Djurgårdens Erik Berg till D Play.

Kalmars Adrian Edqvist mot Djurgårdens Curtis Edwards under söndagens match, som Djurgården vann med 3–0.

Sport2020-11-22 16:40

Djurgården hade en lite tuffare period innan det långa landslagsuppehållet, ett uppehåll som de verkar ha förvaltat väl.

Det kanske inte såg helt perfekt ut i prestationen, men målen trillade in i en strid ström under första halvlek.

– Vi får tre chanser och gör tre mål. Det går vår väg. Vi missar straff och får in returen, det är en sådan dag i dag, säger Erik Berg till D Play.

"Nästan surrealistiskt"

0–1 satte Curtis Edwards. På retur från en hörna sköt engelsmannen ett skott som touchade en Kalmarspelare och rullade retsamt långsamt in i mål.

0–2 kom efter en snabb omställning och en mycket vacker aktion av Kalle Holmberg, som vände bort en försvarare och placerade in bollen i nättaket.

0–3 satte Magnus Eriksson på egen straffretur.

– Det är helt fantastiskt att vi leder med 3–0. Vi är ganska långt ifrån vår kapacitet, det är nästan surrealistiskt. Men bra lag förtjänar tur, sade Magnus Eriksson till D Play i halvtid.

Två "finaler" kvar

Andra halvlek spelade Djurgården av på ett effektivt sätt. Man höll i bollen, och lät Kalmar göra det samma – men på betryggande avstånd från straffområdet.

– Jag är nöjd med prestationen i dag, i alla fall i första halvlek. Den andra kan vi bara ta och packa ner och glömma, säger Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf.

Kalmar får fortsätta att ha kniven mot strupen i de två avslutande matcherna. Elfsborg vann mot Helsingborg, så Kalmar är kvar på kvalplats.

I alla fall fram till måndagskvällen då Falkenberg ska möta Norrköping.

– Vi sade inför matchen att det var tre finaler vi hade att spela, nu har vi två. Vinner vi bara dem så tror jag att det räcker, säger Kalmars assisterande tränare Stefan Larsson.