Tre Kronor vann efter dåliga starten

Tre Kronor vann den andra matchen i Channel One Cup i Moskva. Finland besegrades med 4–1, men segern satt hårt inne. –Vår målvakt höll oss kvar i matchen, säger förbundskaptenen Johan Garpenlöv.

Målvakten Anders Lindbäck höll Tre kronor kvar i matchen.

Sport2020-12-19 12:15

Sverige, som förlorade mot värdnationen Ryssland efter straffläggning i torsdags, inledde inget vidare mot Finland. För att tala klarspråk var Tre Kronor utspelat i den första perioden. Målvakten Anders Lindbäck höll kvar Sverige i matchen genom att hålla nollan.

– Han gjorde en jättebra match och var lugn och trygg. Det var synd att han inte fick hålla nollan, säger Garpenlöv.

– Vi fick inte starten som vi ville ha och hamnade på hälarna. Finnarna vann alla lösa puckar och alla närkamper. I pausen pratade vi om att backarna måste sätta större press på Finland och att vi måste äga spelet med pucken.

Helt annat spel

Det var ett helt annat svenskt lag som kom ut till den andra perioden. Och i den tionde minuten, i spel fem mot fyra, kom också utdelningen. Emil Pettersson sköt och Oscar Lindberg tog vara på returen och lirkade in den.

– Vi tog över mer och mer och fick bra rörelse i power play. Sen gör vi en riktigt bra match, när vi hittar tillbaka till vårt eget spel. Vi löser det väldigt bra efter den där starten, säger backen Lawrence Pilut.

Åtta minuter senare stod Lindberg åter igen lägligt placerad vid den högra stolpen. Backen Philip Holm slog en klockren passning tvärs över isen och Lindberg kunde bara sätta dit klubbladet och styra in sitt andra mål.

– Vi kom upp betydligt bättre än i första perioden och vinner fler kamper och vänder spelet bättre, sade Emil Pettersson i den andra periodpausen till SVT.

Första målet

Åtta minuter in i den tredje perioden sköt Skellefteåforwarden Jesper Frödén in 3–0. Det var det första landslagsmålet för Skellefteåforwarden.

– Det vara riktigt roligt och stort att få trycka in sin första Tre Kronor-kasse. Jag försökte bara prickskjuta in pucken högt, säger Frödén.

När Sverige fick en utvisning med fyra minuter kvar av matchen valde Finland att ta ut målvakten. I spel sex mot fyra lyckades Finland reducera till 1–3 genom Teemu Turunen. I slutminuten gjorde Mario Kempe 4–1 i öppet mål.

I morgon ställs Tre Kronor mot Tjeckien som förlorade första matchen mot Finland (3–4).

– Vi får möta ett bra Tjeckien, men jag tycker att vi har bra koll på dem, säger Garpenlöv