Trots nya direktivet – FCK tillåter 40 fans

På onsdag tar FC Köpenhamn emot AaB i ligaspelet på Parken. När matchen spelas har den danska regeringens beslut om att öka från 50 till 500 personer på idrottsevenemang slagit igenom. Men FCK kommer "bara" spela inför 40 supportrar.

FC Köpenhamn får spela inför supportar i nästa hemmamatch. Arkivbild.

FC Köpenhamn får spela inför supportar i nästa hemmamatch. Arkivbild.

Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix/TT

Sport2020-06-12 20:45

Det är nämligen inte fler än så som kommer in på arenan, trots att det är tillåtet med 500 personer. Orsaken är att siffran innefattar spelare, tränare, domare, ledare, vakter, journalister, fotografer och övrigt löst folk som jobbar med matchen. Totalt blir det ungefär cirka 250 personer.

De övriga 250 då?

Till onsdagens match har FCK fördelat ut 210 biljetter till så kallade "skybox-kunder." Det är människor som betalat extra för att få tillgång till exklusiva platser till alla evenemang på Parken, så som FCK-hemmamatcher, landskamper, konserter och kulturella evenemang.

Kvar blir därför ungefär 40 biljetter till supportrar. Dessa plåtar kommer lottas ut.

– Det är ett extraordinärt dilemma, där många blir irriterade oavsett vilken lösning vi väljer, säger klubbens marknadschef, Jacob Lauesen.

FCK har sedan tidigare tagit fram ett förslag där man vill dela in Parken i 21 hallar med 500 åskådare i varje hall för att därmed nå en publikkapacitet på 10 500.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!