Tuff helg för Josefine: "Har haft otur rent ut sagt"

Josefine Berglund fick äntligen tävla igen efter ett och ett halvt år. I premiären av motocross-SM i Landskrona blev det en tuff men lärorik helg för VMS-föraren. "Jag är inte jättenöjd just nu", säger 18-åringen kort efter sitt sista heat.

Josefine Berglund körde SM i motocross i helgen.

Josefine Berglund körde SM i motocross i helgen.

Foto: Privat

Motocross2021-04-18 18:45

Vimmerbytjejen Josefine Berglund var iväg i Landskrona i helgen för att köra de två första deltävlingarna i SM i motocross. Förra året blev det inget SM-framträdande för hennes del – men nu var hon tillbaka. 

– I det första heatet på lördagen kändes det bra och jag blev elva, men jag kände samtidigt att jag kunde ge mer och att orken fanns, säger Berglund, som kör för Vimmerby MS och som tävlar i klassen MX-Women. 

I lördagens andra heat var hon med om en vurpa. 

– Jag och en annan körde ihop, så det var synd. Jag är lite mörbultad och har lite ont i ryggen nu, men annars är det bra, säger hon. 

På söndagen avslutades SM-helgen med ytterligare två heat. 

– I första heatet blev det en startkrasch, och likadant i det andra heatet. Det gick inte jättebra. Men jag har haft otur, rent ut sagt, menar Berglund, som hade större förhoppningar.

– Ja, jag är inte jättenöjd just nu. Men det är svårkört här och det är mycket hålor och djupa spår. Jag måste träna på att utnyttja banan istället för att ta det som något jobbigt och ett hinder. Samtidigt var det min första tävling på ett och ett halvt år. 

Den 16 maj väntar förhoppningsvis ännu en SM-deltävling. Tanken är att den ska gå i Uddevalla.

– Vi får se om den blir av, säger Berglund strax innan hemfärd från Landskrona.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!