Tung förlust för Tre Kronor: Sämsta matchen

Tre Kronor åkte på en tung förlust i sista matchen i Channel One Cup i Moskva. Tjeckien vann med 4–1. –Vi gör vår sämsta match och saknade skärpan, säger förbundskaptenen Johan Garpenlöv.

Tjeckien fick Tre Kronor på knä i Channel One Cup. Arkivbild.

Sport2020-12-20 11:25

Sverige behövde vinna för att ha en chans att ta hem Channel One Cup. Men det var Tjeckien, som förlorat de två första matcherna, som var piggare.

Kanske berodde det på att matchen startade klockan 11.00 på förmiddagen. Men det ser inte förbundskaptenen som någon bra förklaring, eftersom det är lika för båda lagen. Garpenlöv menade att laget inte hade skärpan och inte gjorde jobbet fullt ut.

– Det handlar om hur man förbereder sig, när pucken släpps måste man vinna kampen och ta bra beslut med pucken, säger Garpenlöv.

– Det är en hockeyspelares vardag, att hela tiden utmana sig och förbereda sig. Man måste förbereda sig bättre och komma ut till matchen på ett bättre sätt för att få matchen dit man vill.

Trots dåligt spel inledningsvis ledde Sverige med 1–0 efter första perioden.

Första målet

Tjeckien åkte på fyra utvisningar och under en av dem gjorde Jonatan Berggren 1–0 då han satte en retur, hans första mål i Tre Kronor.

– Det är så klart en milstolpe, jag brukar inte göra många mål under säsongen och det är extra speciellt att det är i Tre Kronor, säger han efter matchen.

Det blev ett bättre spel från svenskarnas sida i den andra perioden, ändå gick man av isen med tre mål i baken. Bland annat efter ett självmål.

– Jag tycker att vi har kontroll på matchen, men vi sätter inte våra lägen. De får skott från backar och får några enkla kassar. Det är surt, säger Berggren.

"Vår sämsta match"

Det blev ingen vändning i den tredje perioden och Tjeckien kunde avgöra definitivt med ett 4–1-mål med knappt fem minuter kvar att spela.

– Vi gör vår sämsta match i turneringen, säger Garpenlöv.

Sverige inledde Moskva-turneringen med strafförlust mot Ryssland men vann sedan över Finland med 4–1.