Tung smäll för Rimforsa – nyckelspelaren lämnar

Rimforsa IF har drabbats av ett tungt avbräck till den kommande säsongen. Jacob Sigfridsson har ångrat sig – och skrivit på för Bergs IK i division 1.

Jacob Sigfridsson lämnar Rimforsa IF.

Jacob Sigfridsson lämnar Rimforsa IF.

Foto: Jonatan Häggström-Wedding

Innebandy2020-07-01 16:28

I våras, kort efter säsongens slut, meddelade Jacob Sigfridsson att han skulle fortsätta i Rimforsa ytterligare en säsong.

Så blir det inte.

– Där och då hade jag inga funderingar på att lämna Rimforsa. Jag var nöjd med att spela i division 2. Men den senaste tiden har mitt sug efter innebandy ökat. Jag vill spela på en högre nivå igen.

Hur känns det att lämna Rimforsa?

– Det är tråkigt. Jag trivdes jättebra i Rimforsa och har många vänner där. Samtidigt ska det bli kul att spela med Berg. Det är en förening som påminner mycket om "Riffet".

Som junior var Jacob Sigfridsson en av Sveriges största innebandytalanger. Han debuterade i SSL redan som 16-åring.

Därefter avbröt han elitsatsningen – för att så småningom hamna i Rimforsa IF till säsongen 2018/19. I den svartvita tröjan blev det totalt 45 poäng på 29 matcher för den spelskicklige backen.

Den senaste säsongen missade Sigfridsson flera matcher på grund av en fotskada.

– Jag har fortfarande lite problem med foten. Förhoppningsvis blir jag helt återställd till seriepremiären i höst.

Vad tror du om Bergs chanser i division 1?

– Det ser spännande ut. Vi har en bra mix mellan unga och rutinerade spelare. Det är första gången någonsin som Berg spelar i "ettan", så det blir extra intressant att se hur vi klarar oss, säger Jacob Sigfridsson.

För Rimforsas del väntar ytterligare en säsong i division 2. I seriepremiären den 11 oktober har RIF bortamatch mot IBK Succé.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!