Tungviktsmöte direkt i bandypremiären

Storsatsande AIK får bekänna färg direkt i premiären av herrarnas elitserie i bandy. Den 23 oktober väntar senaste SM-finalisten Villa Lidköping på bortaplan.

Villa Lidköping möter AIK i bandypremiären i oktober. Arkivbild.

Villa Lidköping möter AIK i bandypremiären i oktober. Arkivbild.

Foto: Ulf Palm/TT

Sport2020-06-08 11:55

AIK har värvat tungt inför säsongen med namn som Johan Esplund, Erik Pettersson och Linus Pettersson, liksom Daniel Andersson som gör comeback efter tre år, och hoppas kunna utmana om SM-titeln.

– Vi är oerhört nöjda med nuvarande trupper, sade sportchefen Jonas Galotta till Dagens Nyheter i maj.

Elitserien inleds fredagen den 23 oktober med en full omgång, där bland annat regerande mästarlaget Edsbyn tar emot Motala, och serien fortsätter sedan med sammanhängande omgångar fram till och med sista omgången den 12 februari.

"Vad jag kan minnas har vi aldrig tidigare kunnat presentera ett serieprogram med alla 26 omgångar sammanhållande inom angivna speldagar", säger ligachefen Per Selin till svenskbandy.se.

Ett orosmoment inför säsongen är förstås den pågående pandemin.

"Samtidigt som vi är glada över ett färdigt spelschema har ett arbete startats för att se över alternativa datum för seriestart. Detta beroende på hur coronapandemin påverkar spel med eller utan publik den 23 oktober. Det är ett tråkigt men nödvändigt arbete som måste göras och samtidigt följa direktiv från myndigheter", säger Per Selin.

Fakta: Så spelas premiären

Herrarnas elitseriepremiär i bandy den 23 oktober:

Broberg/Söderhamn–Hammarby

Edsbyn–Motala

Vänersborg–Tellus

Sandviken–Frillesås

Vetlanda–Sirius

Villa Lidköping–AIK

Västerås–Bollnäs

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!