Det var SVT som i förra månaden avslöjade att en polisutredning med koppling till Svenska ishockeyförbundet pågår.
Utredningen är så gott som klar.
– Den är utskickad till den misstänkte för eventuella synpunkter och därefter skickas den till åklagare den 22 april, säger Gårdare.
TT: Handlar det om sexuellt ofredande?
– Det är den brottsrubricering som är just nu, sedan får vi se vad åklagaren gör för bedömning i nästa vecka, säger han.
"Skadar vårt anseende"
Gårdare uppgav för Expressen för en tid sedan att det fanns misstankar om flera fall av sexuellt ofredande.
– Vi har fått tips om att det ska vara ett flertal utsatta och vi skulle gärna vilja komma i kontakt med dem, men det har vi inte gjort, säger Gårdare.
Sedan förra sommaren har de negativa rubrikerna kantat Svenska ishockeyförbundet.
Först var det konflikten med Damkronorna, sedan uppgifterna om polisutredningen och i tisdags avslöjade SVT att det bland annat finns anklagelser om könsdiskriminerande lönesättning och motsättningar mellan ledning och fack.
– Det här är inte alls bra och det skadar vårt anseende, säger förbundsordföranden Anders Larsson till TT.
Har förtroende
Svenska ishockeyförbundet hade ett styrelsemöte på onsdagen där turbulensen på kansliet bland annat fanns på dagordningen.
Larsson är tydlig med att det i nuläget är kansliledningen med generalsekreteraren Tommy Boustedt i spetsen och fackklubben som måste lösa problemen.
– Från min horisont är det viktigt att den här typen av frågor med personalfrågor och fackliga relationer hanteras av den operativa ledningen. Jag har förtroende för att ledningen tillsammans med fackklubbens representanter kommer att kunna hitta lösningar på de här frågorna, säger han.
– Men naturligtvis kommer vi från styrelsens sida att följa utvecklingen och ha frågan öppen för information vid våra kommande möten. Det är väldigt viktigt.
"Känns inte bra"
Med uppgifter om flera fall av sexuellt ofredande och anklagelser om könsdiskriminerande lönesättningar är det lätt att undra om Ishockeyförbundet verkligen är en arbetsplats för kvinnor?
– Det har förekommit en hel del uppgifter i media, det pågår en polisutredning och det känns så klart inte bra. Samtidigt vill jag som ordförande inte dra för långtgående slutsatser innan vi vet vad utredningen leder till och kommer fram till, säger Larsson och fortsätter:
– Men något som är jätteviktigt är att vi är och kommer att vara en modern arbetsplats med män och kvinnor där alla ska känna sig välkomna.
TT: På vilket sätt skadar det här förbundet?
– Vi är ju inte minst med våra landslag och den breda ungdomsverksamheten en symbol många gånger. Vi kallas för folkets lag och är en symbol för en bred och bra ungdomsverksamhet och vi jobbar väldigt mycket med lika behandling och jämställdhetsfrågor, så det är klart att såna här rubriker blir ett hack i skivan.