Två män döms för stöld i Södra Vi

De två män som greps efter ett inbrott på bildemonteringen utanför Södra Vi i november döms nu för stöld. En av dem ska också utvisas från landet.

Tingsrätten dömer två män för inbrott och stöld i Södra Vi i november.

Tingsrätten dömer två män för inbrott och stöld i Södra Vi i november.

Foto: TT-Bild Henrik Montgomery

Vimmerby2020-12-31 15:00

Det slår Kalmar tingsrätt fast i domen som kom på tisdagen. 

Männen, som är i 35– och 40–årsåldern, greps i en bil inte långt från företaget där ett inbrott skett kort tidigare natten till den 22 november. Ägaren och polisen agerade tillsammans för att ringa in tjuvarna på platsen.

Hundpatrullen som spårade från det uppklippta staketet hittade både stöldgods och verktyg som gärningspersonerna kastat ifrån sig i skogen.

De dömda männen nekar dock till brotten. De säger att de varit i Vimmerby för att diskutera ett byggnadsarbete och sen fått problem med bilen när de var på väg tillbaka till Stockholmstrakten. De kom till ett majsfält med fårstängsel som de tänkte använda en bit av för att hänga upp ljuddämparen med på bilen. Att det låg ett bildelsföretag på andra sidan fältet ska de inte ha vetat om.

Den förklaringen köper inte tingsrätten som anser att det är bevisat att männen varit inne på området och slängt ifrån sig stöldgodset när de flytt undan polisen. Det rör sig bland annat om sex katalysatorer och andra bildelar värda tillsammans runt 45 000 kronor.

Tingsrätten dömer mannen i 35–årsåldern till villkorlig dom och 60 dagsböter för stölden i Södra Vi. Mannen i 40–årsåldern döms utöver det även för två andra stölder av katalysatorer som skett i Stockholmstrakten tidigare i år till villkorlig dom och 70 dagsböter.

Den mannen utvisas från Sverige och får enligt domen inte återvända på fem år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!