Två spelare förlänger kontraktet med Vimmerby

Vimmerby Hockeys truppbygge inför nästa säsong har inletts. På tisdagen blev det klart att målvakten Gustav Bågenvik fortsätter, precis som forwarden Gustav Jansson.

Vimmerby Hockey har presenterat två påskrifter.

Vimmerby Hockey har presenterat två påskrifter.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-04-20 13:05

Sedan tidigare var Pelle Ström den enda spelaren som hade ett kontrakt med Vimmerby Hockey över kommande säsong. 

Nu har Gustav Bågenvik och Gustav Jansson bestämt sig för en fortsättning i klubben. Det skriver VH i ett pressmeddelande. 

Bågenvik är tänkt att axla förstarollen mellan stolparna. 

– Gustav gjorde helt klart bra ifrån sig under första säsongen här och visade att han är redo för ett större ansvar. Det är en tät och skolad målvakt som är stark mentalt. Han har verktygen som krävs för att vara etta i ett lag i hockeyettan, säger Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Morgan Persson i pressmeddelandet.

Så här säger han om Jansson:

– Hade ett kontrakt på 1+1 säsong och nu har vi kommit överens om att låta optionsåret löpa vidare. Har visat att han har potential för att bli en mer ledande spelare som kan producera även i den södra hockeyettan. Jobbar hårt, har fin blick för spelet och ett oerhört vasst skott. Vi tror att vi kan få ut ännu mer av Gustav kommande säsong.

VH har tappat Tomas Rydén (Tingsryd) och Mattias Wigley (Västervik). Klubben har även släppt Olle Hellström, Josh Brittain och Max Popovic, som inte kommer spela kvar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!