Uefa: Inga ändringar i EM-upplägget

Uefa avvisar uppgifterna om att skrota EM-spel i tolv länder för att i stället satsa på ett värdland. I ett uttalande säger Europeiska fotbollsförbundet att man håller fast vid den ursprungliga planen.

Landslagsspelarna Albin Ekdal, Victor Nilsson Lindelöf och Mikael Lustig ser fortfarande ut att få spela EM-matcher i Dublin och Bilbao. Arkivbild.

Landslagsspelarna Albin Ekdal, Victor Nilsson Lindelöf och Mikael Lustig ser fortfarande ut att få spela EM-matcher i Dublin och Bilbao. Arkivbild.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Sport2020-11-04 15:50

Det var den franska tidningen Le Parisien som tidigare i veckan sade sig ha säkra källor till sina uppgifter om att spela EM på en plats, och att Ryssland låg bäst till för att få värdskapet.

Nu väljer det europeiska fotbollsförbundet Uefa att avvisa påstådda förändringar för sommarens mästerskap.

I ett uttalande – som bland annat Sky Sports har tagit del av – skriver Uefa att de håller fast i den ursprungliga EM-planen och att det i dagsläget inte finns tankar på att ändra upplägget.

Lars-Christer Olsson, ordförande i Svensk elitfotboll och representant i Uefa för de europeiska proffsklubbarnas organisation EPFL, sade tidigare under hösten till TT att man inte har någon deadline för när ett beslut måste tas.

– Hinner det inte komma något vaccin som fungerar eller om det i vår kommer en tredje våg – då är man nog beredd att ta beslut på kort varsel, sade han.

Sverige spelar i grupp E tillsammans med Spanien, Polen och en playoff-vinnare. Sveriges ska enligt planen spela i Bilbao i Spanien och i Dublin i Irland. EM skulle ha spelats i somras, men sköts upp ett år på grund av coronapandemin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!