Une Larsson: "Önskat mer av oss"

Segern mot Sirius följdes upp med två raka förluster. Titelförsvarande Djurgården har fått en tuff start på säsongen. –Det är klart att vi hade önskat mer av oss efter tre omgångar, säger mittbacken Jacob Une Larsson inför dagens hemmamöte med Kalmar FF.

Småjusteringar räcker för att få ordning på regerande mästarlaget Djurgårdens spel, det säger mittbacken Jacob Une Larsson.

Småjusteringar räcker för att få ordning på regerande mästarlaget Djurgårdens spel, det säger mittbacken Jacob Une Larsson.

Foto: Claudio Bresciani / TT

Sport2020-06-28 08:05

IFK Norrköping har startat säsongen imponerade och toppar tabellen efter fyra raka segrar. Sedan följer Kalmar FF och AIK på sex poäng.

För att hitta förra säsongens mästarlag krävs det läsning längre ner i tabellen.

Efter att Djurgården inledde med seger borta Sirius följde förluster mot Örebro och Norrköping, vilket ger en skral start på tre poäng och en 13:e plats i tabellen.

– Vi är inte jättenöjda med var vi befinner oss, säger Jacob Une Larsson.

– Man kanske vill krisstämpla det snabbt men det är alldeles för tidigt att säga att det är någon form av kris. Vi har fortfarande ganska gott självförtroende trots de två förlusterna bakom oss.

"Småjusteringar"

Mittbacken säger att det inte finns någon oro i laget och att han "är optimistisk" inför fortsättningen. 26-åringens sinnesro bottnar i vetskapen om att det inte är allt för stora ingrepp som krävs för att spelet ska fungera bättre.

– Jag tycker att det finns många förbättringspunkter, och det är väl det negativa. Det positiva – om man ska vara lite optimistisk – är att trots att det är många så är det inga jätteförändringar, det är småjusteringar som kommer att göra stor skillnad.

TT: Kan du ge något exempel?

– Jag kan inte avslöja allt, för då bli vi så jäkla lättlästa.

– Men om jag utgår ifrån mig själv bara… Att kanske vara mer aktiv och inte bli bekväm med att en mittfältare droppar ner på en position där jag kan göra jobbet. Pusha upp honom så att han ligger i en yta där han kan bli mer sårande, på så vis kan jag göra det jobbet i stället för att vi är två gubbar på en uppgift.

"Pratar mycket"

TT: Hur löser ni den delen?

– Vi pratar jättemycket om det, analysera och så där. Det vill jag minnas från förra året också, att vi pratade mycket även när vi vann matcher. Det är klart att det kanske blir lite mer nu när allting inte har stämt, så vi pratar mycket sinsemellan: Vad tycker du om det här? Vad tycker du att jag skulle ha gjort där? Och sedan försöka vi koppla allt till de ramar vi har.

Jacob Une Larsson hoppas nu på ett trendbrott och en bättre insats i dagens match mot Kalmar FF hemma på Tele2 arena klockan 14.30.

– Det känns som att det är ett ypperligt tillfälle att revanschera oss, säger han.

– Nu har vi fått en vecka på oss att träna till skillnad från förra veckan då det var mycket matcher. Nu har vi faktiskt tid på oss att ändra de här justeringarna och inte bara prata om det.

Fakta: Söndagens matcher

På söndagen spelas fem matcher i herrallsvenskan:

14.30: Djurgården–Kalmar FF, Sirius–IFK Göteborg, Mjällby–Hammarby.

17.30: AIK–Malmö FF, Elfsborg–Örebro.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!