Uppgifter: Engelska damligan avslutas

Nu sägs det vara beslutat att den engelska toppligan i fotboll för kvinnor, Super League, avslutas i förtid. Enligt Sky Sports har FA meddelat klubbarna.

Magdalena Eriksson och Jonna Andersson kan bli engelska mästare om Super League avslutas i förtid. Arkivbild.

Magdalena Eriksson och Jonna Andersson kan bli engelska mästare om Super League avslutas i förtid. Arkivbild.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Sport2020-05-20 17:05

Sky Sports berättar att det engelska fotbollsförbundet (FA) tagit beslutet efter samtal med klubbarna, som blivit tillfrågade hur de vill att slutställningen i ligan ska se ut med tanke på att lagen har spelat olika många matcher, mellan 13 och 16.

En möjlighet är att beräkna snittpoäng per match, vilket skulle göra att tabelljumbon Liverpool åker ut och Aston Villa flyttas upp. En annan möjlighet är att beräkna poängen på samma sätt, men låta Liverpool få stanna kvar i ligan och utöka med ett lag (Aston Villa) till 13.

I båda scenarierna skulle Chelsea vinna ligan. Londonklubben ligger tvåa i tabellen, en poäng efter Manchester City men med en match mindre spelad. I Chelsea spelar de svenska landslagsförsvararna Magdalena Eriksson och Jonna Andersson.

En tredje möjlighet är att klubbarna beslutar att inte utse någon mästare i år. Så har det gjorts i de lägre damserierna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!