Utbrytarklubbar kan portas från Serie A

Det italienska fotbollsförbundet (FIGC) agerar efter turerna med Super League. Italienska klubbar som ansluter till tävlingar som inte är godkända av Fifa, Uefa och FIGC får inte spela i de inhemska ligorna.

Juventus var en av klubbarna som anslöt till Super League.

Juventus var en av klubbarna som anslöt till Super League.

Foto: Piero Cruciatti/AP/TT

Sport2021-04-26 16:59

Det italienska fotbollsförbundet har godkänt en ny klausul som gör gällande att klubbar som registrerar sig för spel i de inhemska ligorna inte tillåts delta om de ansluter till en tävling likt Super League.

– Den som har tankar på att ansluta till en tävling som inte är godkänd av Uefa, Fifa eller FIGC kommer att förlora sitt medlemskap, säger FIGC:s ordförande Gabriele Gravina.

Det hela kommer i svallvågorna efter att tre italienska klubbar – Milan, Inter och Juventus – anslöt sig till den kontroversiella europeiska superligan. Totalt gick tolv europeiska storklubbar med i ligan som fick stor kritik av bland annat förbund, politiker och supportrar.

Inter har gått ut med att de inte längre är en del av Super League, medan Milan och Juventus inte har meddelat officiellt att de har lämnat projektet.

– Deadline för att ansöka om deltagande i våra nationella tävlingar är den 21 juni, och om någon ansluter till en annan privat liga så får de inte vara med i våra tävlingar, säger Gravina.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!