Utskälld Maupay bad om ursäkt – sänkte Arsenal

Brightonsspelaren Neal Maupay hamnade i händelsernas centrum mot Arsenal. Först skadade han målvakten Bernd Leno så allvarligt att denne fick föras ut på bår – sedan avgjorde han matchen i den 95:e minuten. –Jag bad om ursäkt till deras tränare i halvtid, säger matchvinnaren till BBC.

Watfords Craig Dawson, till vänster, firar efter sitt konstmål mot Leicester.

Sport2020-06-20 16:00

Efter nio raka matcher utan seger – senaste vinsten kom hemma mot Bournemouth 28 december – tog Brighton under lördagen ett stort steg mot säkrat kontrakt i Premier League.

Graham Potters mannar besegrade Arsenal med 2–1 på hemmaplan.

Matchens stora huvudfigur var Neal Maupay.

I slutet av den första halvleken, vid ställningen 0–0, kom Arsenalmålvakten Bernd Leno utspringande mot en långboll. Precis när han skulle greppa bollen fick han en tackling av Maupay. Tysken landade illa och vred sig i svåra smärtor. Efter ett långt avbrott fick han bäras ut på bår.

Blev utskälld

På väg av planen reste han sig ur båren och skällde ut Brightonspelaren.

I den andra halvleken gjorde lagen var sitt mål innan hemmalaget sedan avgjorde. När klockan stod på 94.30 rann Maupay igenom och satte segermålet. Förlusten innebär att Arsenal är kvar på niondeplats i tabellen.

– Jag bad om ursäkt till deras tränare och personal i halvtid. Jag gick bara på bollen och jag är den typ av spelare som kör tills domaren blåser. Det var inte meningen att skada. Men vissa av deras spelare, framför allt en, borde lära sig hur man är en medmänniska. Han pratade hela matchen och sade fula saker som jag inte kan säga här. När jag avgjorde sade jag att det som händer när han snackar, berättar matchvinnaren för BBC.

Vacker cykelspark

Tidigare under lördagen spelade Leicester 1–1 mot Watford, trots att Leicester satte ett ledningsmål i den sista ordinarie spelminuten. Men hemmalaget kvitterade på stopptid och därmed tappade Leicester viktiga poäng i kampen om Europaplatserna i Premier League-fotbollen.

Leicesters Benjamin Chilwell dunkade in 1–0 med fullträffen i den 90:e minuten, firade inför ett folktomt Vicarage Road – innan hemmalaget satte 1–1 med 93 minuter på klockan. Då klev Craig Dawson fram med en vacker cykelspark i straffområdet. Kasper Schmeichel var på bollen, men förgäves.

Det innebar en viktig poäng för Watford som härjar i botten av tabellen.

Tabelltrean Leicester har nu sex poäng ner till Chelsea med en match mer spelad.