Vad är en Uggla mot väldige Magnusson?

Hur skulle det bli med Magnus Uggla? Vilket lag skulle välja Vimmerby Hockey? Det är bara två av många intressanta frågor vi har ställts inför den senaste tiden. Och såklart, vad gjorde min kusin Staffan på hotellet i Stockholm?

Kul och ovisst. Vimmerby mot Kallinge i playoff.

Kul och ovisst. Vimmerby mot Kallinge i playoff.

Foto: Michael Nordin

Sport2020-02-20 18:40
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Världen är liten. Ibland. 

Vi var i rikets kungliga huvudstad i helgen. Alltid brukar man stöta på någon man känner. 

Visst. Utanför vårt hotell stötte jag ihop med min kusin Staffan. De skulle titta på Peter Jöback. Själv skulle jag och mitt sällskap kika på Magnus Uggla. Och vem mötte jag där, i klädinhänget innan showen? Jo, en annan släkting från Totebo, Tony Helgesson. Full pott. 

Världen är liten, som sagt. Även Magnus Uggla. Till växten, alltså. Som artist, underhållare och showman däremot... riktigt stor. Jag har annars tidigare inte varit någon jätte-supporter till Uggla, han har varit helt okej. Inte mer än så. Nu har han växt rejält i mina ögon. Och jag fattar inte hur karl´n kan vara pensionär. Obegripligt. Så vill jag också se ut när det är dags. Han är en yngling förklädd till en vuxen man av aktningsvärd ålder. 

Sebastian Magnusson däremot. Honom har jag alltid gillat – och han är också uppe i åldern. För att vara hockeyspelare.

Han är något av en ikon – tycker jag i alla fall – i Kallinge/Ronneby, Vimmerbys kommande motståndare i playoff 1. 

Det blir kul att se både KRIF och så den väldige Sebastian Magnusson igen. 

"Experterna" i tv-sändningen tyckte att mötet mellan KRIF och VH var det mest öppna och ovissa av samtliga sju kamper i playoff 1. Så kan det säkert vara. Jag har ingen järnkoll på alla lag, särskilt inte de i norr. 

Nu slipper jag, eller hur jag nu egentligen ser på saken..., att åka till Boden, Östersund eller ve och fasa, till Kiruna nästa helg. Det blir istället en tur till affären nästgårds, en enkel behaglig tripp till Blekinge och Kallinge. De dryga 20 milen söderöver brukar gå i ett nafs. 

Vad ger vi då Vimmerby för chanser att gå ett steg till? 

Stora, enligt mig. 

KRIF inledde den södra Allettan ruggigt starkt, men mattades av. Resultaten var blandade i slutfasen. De blev sexa till slut. Vimmerby däremot. Ni vet själva hur segrarna lagts på hög i vårserien. VH går in i playoff med en stark tro på sig själva och med ett mantra utåt sett från både tränare och sportchef: "Vi är underdogs och slår ur underläge". All press läggs på Kallinge i det här läget. 

Det kan vara ett klokt förhållningssätt. Det finns nog all anledning för Kallinge-spelarna att ana ugglor i mossen.