Valencia sänker spelarlöner

Valencia går i de övriga topplagens fotspår i spanska La Liga och sänker lönerna för spelare och tränare. "De har visat en enorm hängivelse gentemot klubben och garanterar den ekonomiska stabiliteten under en svår tid", skriver klubben i ett uttalande.

Kevin Gameiro (vänster) och hans lagkamrater i Valencia sänker sina löner på grund av coronakrisen. Arkivbild.

Kevin Gameiro (vänster) och hans lagkamrater i Valencia sänker sina löner på grund av coronakrisen. Arkivbild.

Foto: Hassan Ammar/AP/TT

Sport2020-04-20 23:25

Åtgärden vidtas för att mildra den ekonomiskt tuffa situation som uppstått i och med att fotbollssäsongen pausats på grund av den rådande coronapandemin.

Hur stor procentuell andel av lagets inkomst som minskas framgår inte, men Valencia säger sig spara tillräckligt mycket pengar för att icke spelande personal ska kunna behålla sina löner.

"Klubben skulle vilja tacka förstalagets spelare för att de visat solidaritet genom att reducera sina löner och hjälpa klubben att skydda sina anställda och deras familjer under komplicerade omständigheter", skriver Valencia.

Barcelona och Atlético Madrid har tidigare tillkännagivit att deras spelare och tränare går ned i lön med 70 procent. I Real Madrid sänks spelarnas och tränarnas årsinkomster med 10–20 procent och i Real Sociedad har spelarna, däribland svenske landslagsmannen Alexander Isak, gått med på att sänka lönen med 20 procent.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!