Hur det blir med den kommande skidsäsongen är det ännu ingen som kan ge svar på.
Enligt Niklas Jonsson, som sitter i Fis längdkommitté, finns det alltjämt förhoppningar i det internationella skidförbundet att genomföra världscupen som planerat. Men på grund av rådande pandemiläge är det troligt att det i stället blir tal om ett coronaanpassat upplägg – en så kallad "plan B" med tävlingar i ett begränsat antal områden för att minska mängden resande.
– Min förhoppning är att det blir en världscup men man får vara beredd på att det inte kommer se ut som det gjort tidigare, säger Jonsson.
Men att banta ner det vanliga världscupformatet behöver inte bara vara negativt.
"Hade blivit mellanmjölk"
En som inte skulle ha något emot en "plan B"-säsong är den svenska landslagsåkaren Hanna Falk – som förutom klimat- och smittskyddsaspekten pekar ut andra fördelar med färre tävlingar.
– Vi har haft väldigt mycket resor och väldigt mycket tävlingar i längdskidåkningen. Sen kanske inte jag är den som åker alla tävlingar ändå, men har man ambitioner att vinna totala världscupen och åka allt så är det ju väldigt, väldigt slitsamt. Skulle jag gjort så hade jag inte kunnat prestera så bra, utan det hade blivit lite mellanmjölk av allting. Får man lite luft emellan och kör på samma ställe så kanske man kan tävla lite mer, säger Falk.
Efter förra höstens ryggoperation gjorde 30-åringen comeback i början av mars innan coronaviruset avslutade världscupen i förtid.
– Jag har haft en del ryggproblematik, det blir mycket sitta i bussar och flyg. Det har varit slitsamt genom åren, även om jag älskar att resa runt och tävla.
Får medhåll
TT: Hade det varit skönt med färre tävlingar och fler lopp per tävlingstillfälle generellt?
– Jag har inte reflekterat jättemycket över det, men om det är det som krävs för att vi ska tävla nu så är jag med på det. Det gäller också att tänka strategiskt, var man lägger tävlingarna. Det är inte bara vi som ska ta oss dit utan hela teamet med alla fordon, våra skidor och allting. Det är en ganska stor apparat som åker runt och det går säkert att lägga upp på ett ännu bättre sätt om man ska tänka hållbarhet, både för människan och för miljön.
Falk får medhåll av sprintkollegan i landslaget Maja Dahlqvist.
– Det ligger lite i det, absolut. Det är det som är häftigt med VM och OS, det är då man vill vara som bäst och det blir extra coolt att lyckas där. En världscuptävling blir lite som en i mängden. Med färre tävlingar blir det hårdare krav just där och då, säger Dahlqvist.