Var tiondelar från seger i klassen

Dramatik och små marginaler var det för Victor Karlsson i helgens Snapphanerally. Han var bara fyra tiondelar från att vinna sin klass i SM-deltävlingen.

Victor Karlsson och kartläsaren Jonas Magnér var knappt slagna som tvåa i helgens SM-rally. De ligger trea i klassen inför sista deltävlingen.

Victor Karlsson och kartläsaren Jonas Magnér var knappt slagna som tvåa i helgens SM-rally. De ligger trea i klassen inför sista deltävlingen.

Foto: Privat

Rally2021-09-13 15:51

Den näst sista SM-deltävlingen för säsongen inleddes med två sträckor som kördes på asfalt under fredagen. 

– Det kändes bra under den mil vi körde totalt, men tidsmässigt tappade vi mycket och hade 13 sekunder upp till pallen och låg bara på tiondeplats, sa Victor Karlsson som fick upp farten desto bättre på lördagen när det var grusvägar som gällde igen.

– Vi körde upp oss snabbt genom fältet och låg på andra plats inför den sista sträckan med 9,3 sekunder att gå på ned till trean Emil Karlsson. Jag var dock medveten om att det var full gas som gällde på sista sträckan som var en snabb passage med mycket uppför som mina konkurrenter skulle dra fördel av.

På den sista sträckan fick Karlsson slå av när de körde om ett stillastående ekipage vid sidan av vägen.

– Det visade sig att det var Patrik Flodin som ledde min klass klart som fått motorras och tvingats bryta som vi körde om. Det innebar att vi hade chans att vinna klassen, men dessvärre var Emil Karlsson 9,7 sekunder snabbare än oss på sista sträckan och vann med retliga fyra tiondelar.

I SM-serien totalt leder Patrik Flodin på 60 poäng, Emil Karlsson är tvåa på 55 och Viktor Karlsson trea på 52.

– Det är fortfarande öppet inför den sista deltävlingen i Skillingaryd om två veckor. Jag har kört bra där tidigare och gillar sträckorna där så siktet är inställt på att avancera och ta silver minst, säger Victor Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om