Varberg vann derby efter fräckis och självmål

Nykomling – och tvåa i tabellen. Varberg fortsätter att hävda sig i den allsvenska fotbollen. Derbyt mot Falkenberg slutade 3–1 där en fräckis från Daniel Krezic stack ut.

Varberg fick jubla i derbyt hemma mot Falkenberg.

Sport2020-06-29 21:00

Det var med timmen spelad och ställningen 2–0 till Varberg som mittfältaren fångade upp en boll på offensiv planhalva. Han satte fart mot gästernas mål, lyfte blicken – och skickade in bollen i en lång bana över Johan Brattberg i bortamålet.

– Det gick väldigt snabbt. Första instinkten var att passa, men sedan såg jag att det fanns läge och då kändes det bra att testa, säger Daniel Krezic till Dplay.

– Man får lite extra energi efter en sådan sak. Det känns bra.

Det var finess, kylighet och känsla i ett från 24-åringen som var med och spelade upp Varberg i allsvenskan i fjol. Och ett viktigt steg i lagets kamp i tabelltoppen.

Upp till hittills suveräna IFK Norrköping skiljer det fem poäng efter fyra spelade matcher.

Självmål av kaptenen

Falkenberg, kvar i botten, reducerade i den 75:e minuten genom Edi Sylisufaj, men förgäves.

Innan dess hade Varberg gjort både 1–0 och 2–0 i första halvlek. Först efter en straff i den 14:e minuten, där Johan Brattberg först räddade två gånger om, men där sedan Falkenbergkaptenen Tobias Karlsson stötte bollen i eget mål.

Sedan, sju minuter senare, utökade Alexander Johansson till 2–0 efter en kontring, hans andra mål på två starter.

– Det känns skönt. Vi gnuggar på bra. Precis som mot Malmö, vi står i våra zoner och försöker jobba, sade Johansson till Dplay i paus och syftade på 2–2-matchen borta mot Malmö FF senast.

"Slarvar"

I Falkenberg var tonerna dystrare.

– Vad ska man säga? Vi slarvar i viktiga lägen och får 0–2 emot oss. Där måste vi vara mer vakna. Det är de avgörande situationerna som är skillnaden just nu, sade Karl Söderström till Dplay i paus.

Falkenberg ligger tredje sist på fyra poäng, medan Varberg är tvåa på sju.