Varbergs succédrag: "Luftades från fiskpinnarna"

I fjol spelade de division 1-fotboll. Men när Varbergs Bois tog bussen hem från Malmö gjorde både Gustaf Norlin och Alexander Johansson det som allsvenska målskyttar. –Det var givetvis skönt, säger Johansson.

Sport2020-06-21 18:25

När Varbergs Bois gästade guldfavoriten Malmö FF valde tränaren Joakim Persson att ta ut hela nio nya spelare jämfört med förra omgångens förlustmatch i Göteborg.

Det skulle visa sig vara ett succédrag.

Matchen slutade 2-2 och Varbergs mål gjordes av två spelare som båda i fjol huserade i division 1.

Alexander Johansson representerade Tvååkers IF och Gustaf Norlin Skövde AIK.

– Gustaf är en av de som startat de första två matcherna och han har både en otrolig löpkapacitet och en otrolig vänsterfot, säger tränaren Joakim Persson och fortsätter:

– Johansson har varit rätt så iskall den senaste månaden, men jag försökte lufta av honom från fiskpinnarna dagen innan match. Vi pratade och det tog rätt. Deras insatser är bara att lyfta fram.

Spelade division 3

Det var också Alexander Johanssons ben som Anders Christiansen träffade med sin stämpling och som gjorde att den danske stjärnspelaren såg rött redan i matchminut 37.

– Det är klart att det varit en omställning, men tack vare en lång försäsong så har vi kommit in i det hyfsat. Sedan var det så klart att se bollen gå i mål, summerar Johansson sin allsvenska debut.

TT: Vad innebär det att luftas från ispinnarna?

– Joakim och jag pratade om varför jag varit utanför truppen. Jag köper det fullt ut. Det är bara att man visar vad man kan på träningarna och ta chansen när man får den.

Nämnvärt är att även Rasmus Cronvall som i fjol representerade Varbergs GIF i division 3 gjorde allsvensk debut.

– Malmöspelarna måste ju fråga sig vad det är för något vi skickade in på banan. Han är fruktansvärt snabb, men givetvis grön skrattar Joakim Persson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!